Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εκβιάζουν «συναίνεση» στα σχέδια διάλυσης

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο, για το αν συμφωνούν με τα σχέδια αυτά

Κάθε μέσο, προκειμένου να εξασφαλίσει την πραγματική ή και εκβιαστική συναίνεση των εργαζομένων του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΠΝΑ) για την εφαρμογή των σχεδιαζόμενων διαλυτικών αλλαγών στο νοσοκομείο, μετέρχεται ο διοικητής του νοσοκομείου. Μάλιστα, τα σχέδια αυτά εκπονούνται στο όνομα της αποασυλοποίησης, που, αντί να αποτελούν ένα βήμα προς αυτήν την κατεύθυνση, πλήττουν καίρια το δημόσιο σύστημα ψυχιατρικής περίθαλψης και τους ψυχικά πάσχοντες.

Σ' αυτά τα πλαίσια, η ιδιωτική εταιρία, που έχει αναλάβει την εκπόνηση επιχειρησιακού σχεδίου για τη «μετατροπή» του ΠΝΑ, συνέταξε ερωτηματολόγιο με περισσότερες από 30 ερωτήσεις για όλο το προσωπικό του ΠΝΑ. Στο ερωτηματολόγιο, καλούνται οι εργαζόμενοι να αναφέρουν σε ποια υπηρεσία ανήκουν, το χώρο όπου εργάζονται, την ηλικία τους, πόσο ικανοποιημένοι είναι από την εργασία τους, αν θα προτιμούσαν να δουλέψουν σε κάποια άλλη δομή, αλλά και αν συμφωνούν με την ψυχιατρική μεταρρύθμιση, όπως αυτή εφαρμόζεται στο ΠΝΑ! Πρόκειται για ερωτηματολόγιο, που «φωτογραφίζει» σαφώς τους εργαζόμενους, εκβιάζει τη συγκατάθεσή τους στα σχέδια για το ΠΝΑ, που, ούτως ή άλλως, συναντούν αντιδράσεις ανάμεσα στους εργαζόμενους και φορείς της περιοχής, και θέτει τις βάσεις για συναλλαγές με τις μετακινήσεις εργαζομένων.

Με ανακοίνωσή του την περασμένη Δευτέρα 13.10.2003, ο διοικητής του νοσοκομείου Στ. Στυλιανίδης κάλεσε τους εργαζόμενους του ΠΝΑ «να συνεργαστούν για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου», που θα είναι ανώνυμο και είχε σχεδιαστεί να γίνει στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου προχτές από τις 12 μ. έως τις 4 μ.μ. Δείχνοντας, μάλιστα, υπερβάλλοντα ζήλο, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, ανέλαβε ο ίδιος να «παρακινήσει» τους εργαζόμενους να πάνε στο αμφιθέατρο με παραινέσεις και «συμβουλές».

Παρά τις πιέσεις, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων αρνήθηκε να συμπληρώσει τα ερωτηματολόγια (η καταμέτρηση των οποίων, ούτως ή άλλως, είναι αμφίβολη, με δεδομένο ότι είναι ανώνυμα και θα μπορούσαν να έχουν συμπληρωθεί από τον οποιονδήποτε). Οι εργαζόμενοι ζήτησαν και την άμεση παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), της ΑΔΕΔΥ και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, προκειμένου να σταματήσει η διαδικασία των ερωτηματολογίων και η τρομοκρατία που ασκεί στους εργαζόμενους ο διοικητής του νοσοκομείου, με τη συναίνεση του σωματείου των εργαζομένων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδήλωση για τη γυναικεία ανισοτιμία την Πέμπτη 31 Μάρτη (2022-03-29 00:00:00.0)
Να μη συμπληρωθεί από κανέναν εκπαιδευτικό (2012-10-03 00:00:00.0)
Τι συμβαίνει στο Παιδοψυχιατρικό; (2007-07-06 00:00:00.0)
Τα βάρη σε ασθενείς και οικογένειες! (2005-11-02 00:00:00.0)
«Στίγμα» η πολιτική διάλυσης (2003-10-07 00:00:00.0)
Κλείσιμο και πρόταση «πώλησης της έκτασής του» (2003-06-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ