Πέμπτη 16 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Προεκλογική... φιέστα με αφορμή την πρόκριση

Τιμήθηκαν χτες οι παίκτες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου

Σε μια καθαρά προεκλογική φιέστα μετατράπηκε χτες η υποτιθέμενη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε από τη ΓΓ Αθλητισμού και το προεδρείο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) για να τιμηθεί η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, που κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία, το ερχόμενο καλοκαίρι. Ενώ τη Δευτέρα οι δημοσιογράφοι προσκλήθηκαν για συνέντευξη Τύπου, προφανώς επειδή τα θέματα είναι πολλά και «καυτά», χτες τους επιφυλάχτηκε ο ρόλος των απλών ακροατών όσων έλεγαν οι ομιλητές, χωρίς δυνατότητα ερωτήσεων... Τα πάντα ήταν προσχεδιασμένα, σαν σε τηλεοπτικό σόου, ενώ δεν έλειψαν οι απαραίτητοι κλακαδόροι.

Ταυτόχρονα οι διεθνείς, από πρωταγωνιστές μιας επιτυχίας μετατράπηκαν σε χειροκροτητές. Μετά τους Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές που άγονται και φέρονται σε προεκλογικού χαρακτήρα φιέστες και εγκαίνια, από δύο και τρεις φορές, ήρθε η σειρά των ποδοσφαιριστών. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα στα πρόσωπα και οι αντιδράσεις τους, καθώς άκουγαν μακρόσυρτους προεκλογικούς δικανικούς, με... ολίγον από συγχαρητήρια, εγκώμια και υποσχέσεις. «Δε διεκδικούμε δάφνες που δε μας ανήκουν» ισχυρίστηκε αρχικά ο Γ. Λιάνης, αλλά στη συνέχεια απαρίθμησε όσα έκανε η πολιτεία και άρχισε τα «κερδίσαμε»... Υποστήριξε ότι «τίποτα δε χρειάστηκε να κάνουμε που να προκαλέσει» και διπλασίασε το πριμ, φτάνοντά το στο 1 εκατ. ευρώ (!) τη στιγμή που σε υπαλλήλους ομοσπονδιών ή των σταδίων χρωστάνε. Τη στιγμή που η ΓΓΑ παίρνει δάνειο για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες κλπ. Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση εργαζομένου ο οποίος μονολόγησε: «Σαν δεν ντρέπονται. Εμείς παίρνουμε 800 ευρώ και μας έχουν "μέσα". Και σ' αυτούς που παίρνουν 300 εκατομμύρια το χρόνο, δίνουν μια περιουσία». Ποιος να τον ακούσει όμως. Αυτοί που πλειοδοτούν σε παροχές και υποσχέσεις, προσβλέποντας να τις εξαργυρώσουν σε εντυπώσεις και ψήφους;

Στη φιέστα αυτή ο υφυπουργός ξεπέρασε με ευκολία ότι μέχρι πρόσφατα ακόμα και η Εθνική ομάδα δεν είχε γήπεδο να προπονηθεί και υποσχέθηκε εγκαταστάσεις σε Αγιο Κοσμά και Ξάνθη, αλλά και γήπεδα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου -όπως είπε- «θα γυμνάζονται οι άνεργοι ποδοσφαιριστές»! Ταυτόχρονα εξήγγειλε το «θεσμό της Κάρτας Υγείας Αθλητή» και τη δημιουργία υποδομών για την αντιμετώπιση των αιφνίδιων θανάτων αθλητών στα γήπεδα.

Στο προεκλογικό πανηγυράκι συμμετείχε και ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, που ανάμεσα σε άλλα βρήκε να πει το εξής ανεκδιήγητο: «Είστε οι παίχτες που θα πάρετε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και στο Ολυμπιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου»! Δε γνωρίζει δηλαδή ότι στους Ολυμπιακούς δε θα μας εκπροσωπήσει η Εθνική ανδρών, αλλά άλλη ομάδα... Αλλά τώρα για τις ανάγκες της φιέστας τα πάντα λέγονται. Το κρεσέντο της υποκρισίας όμως ήταν στην αποστροφή του ότι η συμμετοχή στην εθνική «συνιστά την υψίστη ερασιτεχνική δραστηριότητα επαγγελματιών». Από το κλίμα δεν ξέφυγε και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας που έκανε το δικό του προεκλογικό απολογισμό. Και έπεται συνέχεια, αφού ήδη ανακοινώθηκαν τελετές στην «ΑΘΗΝΑ 2004», τον πρωθυπουργό και όπου δει... για να τιμηθεί η Εθνική ομάδα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οταν το «μαύρο χρήμα» ...σεντράρει (2008-05-04 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-10-12 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-06-29 00:00:00.0)
«Αλλαξαν» τα πράγματα... (1) (2005-01-15 00:00:00.0)
Αμέλεια και πάλι σε γήπεδο (1998-10-08 00:00:00.0)
Ο κύκλος των χαμένων πρωταθλητών (1996-06-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ