Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Συνεχίζουν την αποχή από τις εκλογικές διαδικασίες

Θα συνεχίσουν την αποχή από την ενασχόλησή τους με την προετοιμασία των εκλογών οι δικαστικοί υπάλληλοι, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε να υλοποιήσει το αίτημά τους ως προς την εκλογική αποζημίωση, που παίρνουν όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι με τις εκλογές (υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, δικαστικοί λειτουργοί, αστυνομικοί κλπ).

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΔΥΕ) αναφέρει ότι οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συνεχίσουν να μετέχουν στη σύνθεση των δικαστηρίων για την ανακήρυξη των υποψηφίων και τις ενστάσεις, αλλά δε θα πραγματοποιούν άλλες εργασίες εκλογικού χαρακτήρα, όπως κοινοποίηση διορισμών μελών εφορευτικών επιτροπών, δικαστικών αντιπροσώπων, συμπλήρωση φύλλων εκλογικών βιβλιαρίων κλπ.

Οσον αφορά τους ισχυρισμούς του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Γουργουράκη ότι οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων νομολογιακά αποτελούν απεργία και μάλιστα παράνομη και καταχρηστική, επειδή δεν τηρήθηκαν οι προθεσμίες που ορίζει ο νόμος ούτε καθορίστηκε προσωπικό ασφαλείας, η ΟΔΥΕ αναφέρει ότι πρόκειται για εκλογική εργασία από την οποία μπορούν και δικαιούνται να απέχουν.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΟΔΥΕ αναφέρει ότι η θέση αυτή του υπηρεσιακού υπουργού αποτελεί «θεσμική παρεκτροπή» και ότι το νόμιμο και καταχρηστικό της αποχής θα έπρεπε να το κρίνουν τα δικαστήρια και όχι ένας υπηρεσιακός υπουργός.

Στο μεταξύ σε άδοξο τέλος κατέληξε προγραμματισμένη επίσκεψη στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Στ. Ματθία, των μελών της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Αθ. Κανελλόπουλου και Δ. Φίλη, με θέμα τους διορισμούς των δικαστικών αντιπροσώπων.

Οπως ανέφερε ο Δ. Φίλης, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας αρνήθηκε να συζητήσει με τους εκπροσώπους του ΔΣΑ, λέγοντάς τους ότι «δεν εκχωρούμε αρμοδιότητες του Αρείου Πάγου στο ΔΣΑ και το υπουργείο Δικαιοσύνης». Ο Δ. Φίλης σχολιάζοντας τη θέση αυτή του Στ. Ματθία, είπε ότι με βάση τη νομοθεσία, στη σύνθεση του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου για την κλήρωση των δικαστικών αντιπροσώπων συμμετέχει και εκπρόσωπος του ΔΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ