Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Εντυπωσιακή προεκλογική συγκέντρωση - μαχητικό συλλαλητήριο

Σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο μετατράπηκε η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ την Παρασκευή το βράδυ στην Πτολεμαΐδα. Οι συγκεντρωμένοι αφού άκουσαν τους ομιλητές πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, διαδηλώνοντας τα αντιΝΑΤΟικά και αντιιμπεριαλιστικά τους αισθήματα.

«Κυβέρνηση Σημίτη - υπάλληλοι του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο».

«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση και στη συνέχεια στην πορεία.

Ο κεντρικός ομιλητής Κώστας Σταμπολίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής στο νομό, αναφερόμενος στη θλιβερή επέτειο της ΝΑΤΟικής επίθεσης κατά της Γιουγκοσλαβίας, τόνισε ότι αυτή θα σημάνει την αγωνιστική ανάταση του λαού μας, μέσα από ένα πλατύ μέτωπο αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό. «Θα σημάνει, την άμεση συστράτευση όλων σ' αυτό τον αγώνα. Οι κομμουνιστές, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οι πρωτοπόροι αγωνιστές, θα πράξουν αυτό που είναι υποχρεωμένοι να πράξουν και το απέδειξαν και στο παρελθόν. Θα πρωτοστατήσουν στην αντίσταση και πάλη του λαού μας, στις επάλξεις του αγώνα για να πάρει την τύχη στα χέρια του ο λαός, όπως έκανε το 1821 καθώς και το 1940», είπε ο Κ.Σταμπολίδης.

Αναλύοντας παραπέρα τη σημασία αυτής της θλιβερής επετείου, σημείωσε και τα παρακάτω:

«Είναι μέρα καταδίκης των εγκληματιών πολέμου, του δολοφόνου των λαών Κλίντον, των 15 Ευρωπαίων συμμάχων τους και όλων όσοι συνέπραξαν στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Καταδίκης της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία εκχώρησε στους εγκληματίες τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα εδάφη, τα στρατευμένα παιδιά της χώρας μας. Καταδίκης της κυβέρνησης που έχει το θράσος να μιλάει για ειρηνευτικό ρόλο της Ελλάδας, τη στιγμή που συμμετέχουμε στο συνεχιζόμενο έγκλημα με στρατό κατοχής και ενώ ο Κλίντον επαινεί το ρόλο της κυβέρνησης. Καταδίκης στις εκλογές και των υπόλοιπων κομμάτων γιατί δυστυχώς αποδέχτηκαν το λεγόμενο σύμφωνο σταθερότητας, που σημαίνει κατοχή μέρους της Γιουγκοσλαβίας, μεθόδευση και παραπέρα διάλυση αυτής της χώρας και φυσικά μ' ένα θλιβερό απολογισμό μέχρι σήμερα όσον αφορά την κατοχή».

Επίσης χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο Νομό Κοζάνης Ιορδάνης Καλαϊτζόπουλος, τόνισε σχετικά με την κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή, στην οποία όπως είπε τα πράγματα δεν είναι καλά:

«Τα πράγματα στην περιοχή μας δεν είναι καλά. Η πολιτική που ακολουθείται αυτά τα χρόνια κατάφερε να ερημώσει την ύπαιθρο. Χωριά που κάποτε έσφυζαν από ζωή, σήμερα φυτοζωούν. Η αποβιομηχάνιση τίναξε στα ύψη την ανεργία και "χτύπησε" αλύπητα το εμπόριο και τις επιχειρήσεις. Τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων καθημερινά καταπατούνται. Το δουλεμπόριο έχει πάρει τη θέση του δικαιώματος για δουλιά. Οι αεριτζήδες εργολάβοι με καθοδήγηση από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «κόβουν και ράβουν» στη ΔΕΗ, μειώνοντας καθημερινά τις θέσεις εργασίας. Σ' αυτή την κατάσταση, η μόνη ελπίδα για τους εργαζόμενους και το λαό είναι το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενες δυνάμεις», κατέληξε ο Ι. Καλαϊτζόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ