Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Φιλοκυβερνητικές μεθοδεύσεις στην Ομοσπονδία

Η παράταξη καταγγέλλει τη στάση των κυβερνητικών συνδικαλιστών στις εκλογές της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Τις αντιδημοκρατικές πρακτικές των κυβερνητικών συνδικαλιστών στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης (ΟΕΣΚ), στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευσή της, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων», που στηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ.

Η παράταξη τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι παρά τη δύσκολη κατάσταση την οποία βιώνει ο εμπορικός κόσμος, στη γενική συνέλευση της ΟΕΣΚ «οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές προσπάθησαν - και κατάφεραν - να μην ακουστούν άλλες απόψεις και να "εκλεγούν" πάση θυσία οι συγκεκριμένοι εκφραστές της παθητικότητας και του συμβιβασμού με τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στα τέλη Σεπτέμβρη το απερχόμενο ΔΣ «προσπάθησε να παραπλανήσει τους αντιπροσώπους» και τους κάλεσε με προσωπικές επιστολές να καταθέσουν ατομικές υποψηφιότητες. «Σκοπός τους ήταν η δημιουργία ενιαίου "απολίτικου" ψηφοδελτίου», επισημαίνει η παράταξη. Η Γενική Συνέλευση ορίστηκε για τις 5 Οκτώβρη, ωστόσο οι αντιπρόσωποι που προσήλθαν σ' αυτή βρήκαν κλειστά τα γραφεία της Ομοσπονδίας! Η συνέλευση αναβλήθηκε για τις 12 Οκτώβρη, με πρόσχημα ότι σε περίπτωση μη απαρτίας θα έπρεπε να έρθουν δύο φορές οι αντιπρόσωποι που διέμεναν μακριά! Οταν έγινε η Γενική Συνέλευση, η εφορευτική επιτροπή απαίτησε την άμεση έναρξη της ψηφοφορίας, μετά τον διοικητικό απολογισμό, «εμποδίζοντας κάθε διάλογο για τα προβλήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Κρήτης και απέρριψε την κατάρτιση διαφορετικών ψηφοδελτίων, καθώς και μεμονωμένων υποψηφιοτήτων». Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικράτησε - καταγγέλλει η «Αγωνιστική Συνεργασία» - ήταν και η εκδίωξη από την αίθουσα της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Γ. Μαθιουδάκη από φιλοκυβερνητικό στέλεχος, ώστε να μην καταθέσει ένσταση κατά της διαδικασίας.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία», αφού πρώτα απορρίφθηκαν οι ενστάσεις της ώστε να δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης ξεχωριστών ψηφοδελτίων, αποχώρησε από τη διαδικασία, καταγγέλλοντας την πρακτική των ύβρεων και της βίας που κυριάρχησε, καλώντας και τους υπόλοιπους αντιπροσώπους να αντιδράσουν απέχοντας από τις εκλογές «παρωδία». Την ακολούθησε το ένα τρίτο των αντιπροσώπων, ενώ προηγήθηκε η κατάθεση ενστάσεων για την ακύρωση των εκλογών, στις οποίες επικράτησαν - έτσι όπως έγιναν - οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές.

Στην ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συνεργασία» τονίζει ότι «πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα αυταρχισμού του κυβερνώντος κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ