Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΝΕΟΣ «ΔΡΟΜΟΣ» - ΝΕΑ «ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ»

ΗΣΥΧΗ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ...: «Η είδηση, όπως την ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Χρ. Αράπογλου κατά την πρεμιέρα των ενημερωτικών συναντήσεων με τους δημοσιογράφους, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα μετάσχει στις αντιπολεμικές εκδηλώσεις που προετοιμάζονται με αφορμή την έλευση στην Αθήνα του Κόλιν Πάουελ! Λογικό... Είναι προφανές ότι η αλλαγή στη θέση του γραμματέα έπρεπε να συνοδευτεί και από ορισμένες σημαδιακές μεταβολές πολιτικής... Το ότι επελέγη ως πρώτη - γιατί άλλη δεν είδαμε ακόμη - η μη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, είναι από μόνη της μια σημαντική πολιτική πράξη. Δηλωτική απολύτως της μεταβολής. H πρεσβεία μπορεί πλέον να είναι ήσυχη. Το ΠΑΣΟΚ δε μετέχει. "Λειτουργεί υπό νέα διεύθυνση" θα λέγαμε, αν επρόκειτο για κατάστημα...» (Γ. Παπαχρήστος - «ΝΕΑ»).

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ: «Ούτε με τον Μπλερ ούτε με τον Σρέντερ... Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να χαράξει το δικό του δρόμο στο πεδίο της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, η οποία εδώ και χρόνια βρίσκεται σε κατάσταση ιδεολογικής και πολιτικής σύγχυσης, προτάσσοντας από την πλευρά του την ενίσχυση του "κοινωνικού προσώπου" του με τη στήριξη του "κοινωνικού κράτους" και τις παρεμβάσεις του υπέρ των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Αυτό είναι ένα από τα βασικά σημεία - άξονες του ολοκληρωμένου προσχεδίου "Προγραμματικής Διακήρυξης" του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήδη βρίσκεται στα χέρια του κόμματος κ. Μ. Χρυσοχοΐδη» (Λ. Σταυρόπουλος - «ΒΗΜΑ»).

«ΦΙΛΕΤΟ» ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: «Πυρετός επικρατεί από χθες στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, μετά την προαναγγελία από τον κ. Νικ. Χριστοδουλάκη, της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την πώληση του 35% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Το ενδιαφέρον αναμένεται μέγα και εκτιμάται πως για την απόκτησή του θα παλέψουν όλοι οι μεγάλοι τραπεζικοί όμιλοι της χώρας, από την Εθνική και την Εμπορική, μέχρι τη Eurobank και την Alpha Bank. Ηδη οι διοικήσεις των περισσοτέρων εμπορικών τραπεζών αναζητούν τους όρους διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού, οι οποίοι και θα προσδιορίσουν την ένταση της διεκδίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που θεωρείται το "φιλέτο" της τραπεζικής αγοράς. Και αυτό γιατί η αξία που ενσωματώνει είναι μεγάλη και θα ισχυροποιήσει πολλαπλώς όποιον όμιλο απορροφήσει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σε σημείο που να μεταβάλει τη διάρθρωση των δυνάμεων στο τραπεζικό σύστημα» («ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ