Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
Τηλεόραση
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΣΡ
Παράνομο το «Neo»

Παράνομη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Ιωάννης Λασκαρίδης, τη λειτουργία του νέου τηλεοπτικού σταθμού «Neo» που πρόσφατα έκανε την εμφάνισή του στις τηλεοπτικές οθόνες. Οι «τηλεοπτικοί σταθμοί που λειτουργούν νομίμως είναι γνωστοί και κάθε άλλος τηλεοπτικός σταθμός που λειτουργούσε ή τίθεται σε λειτουργία είναι παράνομος» τονίζει ο Ιωάννης Λασκαρίδης σε χτεσινή επιστολή - απάντηση προς τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Θεόδωρο Ρουσόπουλο. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ αναφέρει ότι «ο τηλεοπτικός σταθμός Neo δε συμπεριλαμβάνεται στους τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν νομίμως».

Ο Ιωάννης Λασκαρίδης αναφέρεται αναλυτικά στο θέμα που έχει προκύψει με τον τηλεοπτικό σταθμό «Neo», τονίζοντας ότι «λειτουργούν νομίμως μόνον οι τηλεοπτικοί σταθμοί στους οποίους έχει χορηγηθεί προσωρινή άδεια λειτουργίας ή δι' υποβολής αιτήσεως προς χορήγηση αδείας είχαν συμμετάσχει σε σχετική διαδικασία, η οποία ματαιώθηκε». Αναφέρεται επίσης στις ποινές που προβλέπονται από το νόμο 2801/2000 σύμφωνα με τον οποίο «τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 ετών και χρηματική ποινή 2.000.000 έως 10.000.000 δραχμών η εγκατάσταση σταθμού εκπομπής ή λήψη ραδιοσήματος χωρίς άδεια και σε περίπτωση καταδίκης διατάσσεται η δήμευση του εξοπλισμού του σταθμού και των συναφών εγκαταστάσεών του», ενώ το «έγκλημα θεωρείται αυτόφωρο».

Σε περίπτωση παράνομης λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), όπως αναφέρει ο Ιωάννης Λασκαρίδης, είναι η «μόνη αρμόδια για τη συστηματική επιτήρηση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων και την εξασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας του», εντοπίζει τον τόπο της παρανόμου εκπομπής και με υπόδειξή της, η αρμόδια αστυνομική αρχή προβαίνει σε προανακριτές πράξεις τις οποίες υποβάλει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το ΕΣΡ, όπως σημειώνει ο πρόεδρός του, έχει αποστείλει έγγραφο προς την ΕΕΤΤ επισημαίνοντας τη λειτουργία του παράνομου τηλεοπτικού σταθμού «Neo», για να εντοπιστεί ο τόπος εκπομπής του. Αναμένεται ο εντοπισμός του κέντρου εκπομπής του και η υπόδειξή του στην αστυνομική αρχή για να ακολουθήσουν οι προανακριτικές πράξεις και η «ανακάλυψη του δράστη». Διευκρινίζει ότι το ΕΣΡ δεν έχει την αρμοδιότητα να ενεργήσει ανακριτικές πράξεις για την ανακάλυψη των προσώπων «τα οποία διέπραξαν το ως άνω έγκλημα». Η ανακάλυψη και η τιμωρία των δραστών, καθώς και η δήμευση του εξοπλισμού του «παράνομα λειτουργούντος τηλεοπτικού σταθμού ανάγονται στα καθήκοντα της Δικαιοσύνης». Για τον Ιωάννη Λασκαρίδη το ΕΣΡ «έχει ολοκληρώσει τις εκ της αρμοδιότητάς του νόμιμες ενέργειες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ