Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
Διαδήλωση φοιτητών στη Θεσσαλονίκη

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
«Τα χίλια τους ευρώ είναι κοροϊδία, αγώνας για δημόσια και δωρεάν Παιδεία». Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης έδωσαν χτες τη δική τους απάντηση στις προεκλογικές ψευτοπαροχές και στα σχέδια κυβέρνησης και ΕΕ να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε παραμάγαζα των πολυεθνικών εταιριών. Με αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων και με πρωτοβουλία της Πανσπουδαστικής, εκατοντάδες ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Χημείου και διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Στο στόχαστρο των φοιτητικών αγώνων βρίσκεται το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση, πιστή στα κελεύσματα των Βρυξελλών, στη βάση όσων αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύνοδο των υπουργών Παιδείας της ΕΕ στο Βερολίνο. Η σύνδεση της χρηματοδότησης των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων με την «ανταποδοτικότητά» τους ανοίγει το δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους, καθώς η επιβίωσή τους θα εξαρτάται άμεσα τις εταιρίες - χρηματοδότες που θα επενδύουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το αζημίωτο.

Υστερα και από τη χτεσινή τους κινητοποίηση, οι φοιτητές ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό «παρών» στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 23 Οκτώβρη, στις 6:30 στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ