Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΟΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ
«Μη σκύψετε τα κεφάλια»

Στους εργαζόμενους της ΣΟΦΤΕΞ στο Μεγάλο Πεύκο, μίλησε χτες ο υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος

Την αγωνία των εργαζομένων για το μέλλον της ΣΟΦΤΕΞ μετά και το ξεπούλημά της από την κυβέρνηση σε αμερικάνικη πολυεθνική εταιρία και τα νέα εργασιακά μοντέλα που θέλει να επιβάλλει στους εργαζόμενους, αντιμετώπισε ο Δήμος Κουμπούρης υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στο υπόλοιπο Αττικής, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο τμήμα της επιχείρησης στο Μεγάλο Πεύκο.

Το ξεπούλημα της ΣΟΦΤΕΞ, της μεγαλύτερης χαρτοβιομηχανίας στην Ελλάδα, είχε σαν αποτέλεσμα την απόλυση 1.000 εργαζομένων και τη μείωση των μισθών σε όσους έμειναν και σήμερα να «φυτοζωεί» αν και κάλυπτε το 60% των αναγκών της ελληνικής αγοράς. Για τους 250 εργαζόμενους που έμειναν στο Μ. Πεύκο υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας καθώς δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της παραγωγής. Από την άλλη η διεύθυνση της επιχείρησης για να καλύψει αυτές τις ανάγκες θέλει να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις αλλά με τα εργασιακά μοντέλα που εκείνη θέλει ενώ υπάρχουν φήμες ότι μετά τις εκλογές θα προχωρήσει στην πώληση των τμημάτων που δε θεωρεί κερδοφόρα.

Οι εργαζόμενοι της ΣΟΦΤΕΞ στο Μ. Πεύκο, υποδέχτηκαν θερμά τον υποψήφιο βουλευτή του Κόμματος ο οποίος έχει επισκεφτεί πολλές φορές τους εργαζόμενους εκεί και έχει συζητήσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κάθε φορά και κυρίως μετά το ξεπούλημα της επιχείρησης.

Ο Δ. Κουμπούρης μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων στο εργοστάσιο, τόνισε ότι οι αποφάσεις που παίρνονται για τα προβλήματα των εργαζομένων είναι πολιτικές. «Ο κόσμος δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι και να μπει στη λογική που καλλιεργούν ότι δε γίνεται τίποτα για να τον κάνουν άβουλο. Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει ότι πρέπει και μπορεί να αγωνιστεί και να μη δεχτεί τη μοιρολατρία. Να μη δεχτεί τις πολιτικές μοιράσματος της ανεργίας και αμερικανοποίησης της εργασίας» σημείωσε.

Ο υποψήφιος βουλευτής, κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ, «για να προχωρήσει η συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου που θ' ανοίξει το δρόμο για μια λαϊκή κυβέρνηση. Για να έρθουμε κόντρα σε αυτούς που παίρνουν το ψωμί από το στόμα των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ