Παρασκευή 17 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Θα «υποδεχτούμε» το δολοφόνο όπως του αξίζει
  • Συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 22 Οκτώβρη, στις 6.00 το απόγευμα και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία
  • Αύριο, στις 10 το πρωί, από την Ομόνοια, η πικετοφορία ενημέρωσης του αθηναϊκού λαού

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με δυναμικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 22 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα και μαχητική πορεία στην αμερικανική πρεσβεία, το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ετοιμάζεται να «υποδεχτεί» τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, ο οποίος αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα. Την κινητοποίηση διοργανώνει η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά, τους μαζικούς φορείς και τα συνδικάτα να πάρουν μαζικά μέρος στο συγκέντρωση «υποδοχής», για να καταδικάσουν το αμερικάνικο «γεράκι» και την ελληνική κυβέρνηση που τον προσκάλεσε...

«Εάν τολμήσει ο δολοφόνος των λαών Πάουελ να επισκεφτεί τη χώρα μας, ύστερα από πρόσκληση του Ελληνα ομολόγου του Γ. Παπανδρέου, θα τον "υποδεχτούμε" μαχητικά, όπως μέχρι τώρα ο λαός μας υποδέχεται τους δολοφόνους», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ, υπογραμμίζοντας: «Ο "κύριος" Πάουελ είναι ανεπιθύμητος στη χώρα μας!».

Αύριο η πρώτη πικετοφορία ενημέρωσης

Παράλληλα, η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) ανακοίνωσε τη διοργάνωση πικετοφοριών ενημέρωσης, οι οποίες θα προηγηθούν του συλλαλητηρίου της ΕΕΔΥΕ και θα έχουν στόχο την ενημέρωση του κόσμου. Συγκεκριμένα, αύριο Σάββατο 18 Οκτώβρη, στις 10 π.μ., οι εργαζόμενοι των κλαδικών Επιτροπών Ειρήνης της ΠΕΔΥΕ θα ξεκινήσουν από την Ομόνοια πικετοφορία ενημέρωσης του λαού της Αθήνας και θα καλέσουν σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ. Η πικετοφορία ενημέρωσης θα επαναληφθεί από τη νεολαία την Τρίτη 21 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., με αφετηρία την Ομόνοια.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΔΥΕ μεταξύ άλλων επισημαίνει: «Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την πολιτική της υποταγής, προσκάλεσε στην Αθήνα τον μακελάρη των λαών, υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κ. Πάουελ. Αγνοεί προκλητικά τα αισθήματα του ελληνικού λαού, που εναντιώθηκε στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών. Φέρνει στην Αθήνα, των αντιιμπεριαλιστικών αγώνων και των μεγάλων αντιπολεμικών κινητοποιήσεων, τον υπουργό μιας κυβέρνησης που βάφει τα χέρια της στο αίμα των λαών που δολοφονούνται από τα στρατεύματα της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων».

Κάλεσμα συμμετοχής

Κάλεσμα συμμετοχής στο παναθηναϊκό συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ στις 22 Οκτώβρη, στις 6 το απόγευμα, στα Προπύλαια, απευθύνει στους εργαζόμενους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ