Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για την Ελλάδα του ελληνικού λαού

Δώδεκα μέρες ως τις εκλογές. Μείναν να γράψω δύο κομμάτια. Το σημερινό είναι το προτελευταίο. Σ' αυτά τα δύο κομμάτια θέλω να χωρέσω όλα τα επιχειρήματα που υπάρχουν, πρώτα για να ψηφίσουμε ΚΚΕ και δεύτερο για ποιους λόγους πρέπει να εξαφανιστούν τα δύο μεγάλα κόμματα, που αυτή τη στιγμή προσπαθούν να εξαπατήσουν τον ελληνικό λαό και να τον σύρουν στην αυτοκαταστροφή και στην ντροπή. Θα ήθελα να πλησιάσω έναν έναν τους παρασυρμένους, από τη θεωρία της χαμένης ψήφου, ψηφοφόρους των δύο μεγάλων κομμάτων και να τους δώσω να καταλάβουν ότι ψηφίζοντας αυτά τα δύο κόμματα, είναι σαν να πυροβολούν με την κάννη στραμμένη στο ίδιο τους το κούτελο. Καθαρή αυτοκτονία. Δυστυχώς, δε γίνεται. Και οι πόρτες των ΜΜΕ είναι κλειστές για μας. Ομως αν όλοι μας δουλέψαμε και εξακολουθήσουμε να δουλεύουμε έως τις 9 Απριλίου μπορούμε να πείσουμε από ένα φίλο μας να μας ψηφίσει, πράγμα που είναι δυνατό, τότε σε πολύ απλά μαθηματικά διπλασιάζουμε το ποσοστό μας. Αν προσθέσουμε και τους καινούριους που διαλέγουν το δρόμο της αντίστασης, τότε θα έχουμε μια ισχυρή αντιπολίτευση, που θα βάλει φραγμό στο όργιο αδικίας και αυταρχισμού. Θα σταματήσει το φαινόμενο μιας κυβέρνησης που ασχημονεί και μιας αντιπολίτευσης που χειροκροτεί.

Αυτές τις μέρες με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου τους δόθηκε πάλι η ευκαιρία να παίξουν την κωμωδία τους. Παρελάσανε. Βγάλανε λόγους. Οι λόγοι τους για τους ήρωες του '21, βγήκαν από κονσέρβα. Λέξεις νεκρές. Και ο κόσμος που ήταν εκεί άραγε άκουγε; Σκεφτόταν; Δε νομίζω ότι σκεφτόμαστε όσο πρέπει. Με κίνδυνο να με περάσουν για ραμολί, θα επαναλάβω αυτό που τόσες φορές έγραψα. Να τους κρίνουμε από τις πράξεις τους και να τους μαυρίσουμε. Πώς είναι δυνατόν για έναν υπερήφανο λαό να ψηφίζει αυτούς που τον κοροϊδεύουν τόσο φανερά, τόσο ξετσίπωτα; Γιατί είναι κοροϊδία να επαινούν τους ήρωες του '21. Οι Κοτζαμπάσηδες να επαινούν τους ήρωες. Χοντρό δεν είναι; Επιτρέπεται να προσβάλλουν έτσι τη νοημοσύνη μας; Και να τους ψηφίζουμε κιόλας; Μα αν ζούσαν οι ήρωες του `21 θα βρισκόταν αγκαλιά με τον Βελουχιώτη, τον Σαράφη, τον Διαμαντή, τον Τριανταφύλλου, τον Λασάνη, τον Κόζιακα, τον Νικηφόρο και χιλιάδες άλλους επώνυμους και ανώνυμους που σκοτώθηκαν πολεμώντας για τη Λευτεριά. Τι σχέση έχει ο καπιταλισμός μ' αυτούς; Ολοι αυτοί οι ήρωες του 1821 και της δεκαετίας του 1940 θα προτιμούσαν να πεθάνουν για δεύτερη φορά, παρά να αφήσουν να ντροπιαστεί η Ελλάδα, με το αίσχος της παράδοσης του Οτσαλάν. Αν ζούσαν αυτοί οι ήρωες, οι σημερινοί υμνητές τους θα προσπαθούσαν να τους απομονώσουν με κάθε τρόπο. Και αν έβγαζαν εφημερίδα, τότε οι σημερινοί υμνητές τους θα προσπαθούσαν να τους την κλείσουν... τραγουδώντας τον ύμνο του ΕΛΑΣ.

Αλλά όσο κι αν προσπαθούν να μας μπερδέψουν με το άλλα να λένε, άλλα να υπογράφουν και άλλα να κάνουν, η αλήθεια ξεπηδάει και βγάζει μάτι. Γιατί δε θέλουμε να δούμε; Στον Πύργο της Ηλείας αποδείχτηκε ότι η Αστυνομία και το κράτος προστατεύουν, ενθαρρύνουν και καλύπτουν τους τραμπούκους μ' όποιον τρόπο μπορούν. Η Κρατική ΕΤ-3 αναφέρει το γεγονός και χαρακτηρίζει τους τραμπούκους σαν «μια ομάδα πολιτών». Πάλι καλά που δεν είπε «αγανακτισμένων» πολιτών. Η Αστυνομία λέει πως ήταν μια ομάδα τοξικομανών, που τους είχαν καλέσει στο τμήμα για ανάκριση, που μόλις είχε τελειώσει, και, βγαίνοντας έξω, δημιούργησαν τα επεισόδια. Τι μας λένε μ' αυτό; Ενα, δύο, τρία. Το βρήκατε; Θα το πω εγώ για όσους δεν το βρήκαν. Λοιπόν, μας λένε καθαρά και ξάστερα ότι το 4,7% που δίνουν τα «γκάλοπ» στο ΚΚΕ, είναι ψέματα. Το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο και γι' αυτό χτυπάνε τους κομμουνιστές, για να φοβηθούν οι ΠΑΣΟΚτζήδες και να είναι ακόμα πιο υπάκουοι. Δεν υπάρχει χώρος για να γράψω όλα όσα θέλω. Τελειώνω λοιπόν με δύο δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Πριν από ένα μήνα, ο Θ. Πάγκαλος δήλωσε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ»: «Το ΚΚΕ δοκιμάζει συστηματικά το όριο της νομιμότητας. Το ΚΚΕ καταστρέφει το γενικότερο κλίμα που εκφράζει όλους μας». Και τις προάλλες ο Γ. Παπαντωνίου, σε συνέντευξη στην ίδια εφημερίδα, δήλωσε: «Μου προκαλεί θλίψη η συμπεριφορά του ΚΚΕ, γιατί έχει εξελιχθεί σε ταραξία της πολιτικής ζωής. Προχωρεί σε εκδηλώσεις, που κινούνται στο όριο του Συντάγματος και έξω από το πνεύμα της εποχής. Προσπαθεί να υπονομεύσει το έργο μας, εκεί που υπάρχουν δυσκολίες, όπως στην Παιδεία».

Πιστεύω πως όταν λέει «το πνεύμα της εποχής» εννοεί την υποταγή στο ΝΑΤΟ και τη Νέα Τάξη. Ελάτε, βρε παιδιά, να τους μαυρίσουμε, όσο είναι καιρός. Αυτοί είναι ικανοί, για να διατηρήσουν το «πνεύμα της εποχής» και το «Γενικό κλίμα», να καταργήσουν την 25η Μαρτίου και να γιορτάσουμε την 24η Μαρτίου. Πρώτη μέρα του δολοφονικού βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας, που πάει να επιβάλει το νόμο του πνεύματος της εποχής που είναι ο νόμος των κτηνών:το δίκιο του ισχυρότερου.

Εμπρός λοιπόν, όλοι μαζί, στον αγώνα για την Ελλάδα. Την πολιτισμένη Ελλάδα. Την Ελλάδα του Ελληνικού λαού.


Του
Τίτου ΒΑΝΔΗ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαχητική απάντηση στους φασίστες εγκληματίες (2019-05-08 00:00:00.0)
Να 'τανε μόνο φωτιά στα κούτσουρα... (2005-07-30 00:00:00.0)
Μπροστά στην κάλπη (2002-10-12 00:00:00.0)
"Μαύρο στην πολιτική της ανεργίας"! (1999-06-03 00:00:00.0)
Ψηφίζουμε όσους αφουγκράζονται το λαό (1998-09-30 00:00:00.0)
Μεγάλη η απήχηση των αγωνιστικών ψηφοδελτίων (1998-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ