Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑΚΗΣ ΣΙΝΙΟΡΟΣ
Δείξτε και στην κάλπη ότι πιστεύετε το ΚΚΕ

Το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής  στη Β' Αθήνας

Ο προβληματισμός και η δυσαρέσκεια του κόσμου που εκφράζεται προς την κυρίαρχη πολιτική μπροστά στις εκλογές ήταν στοιχείο που αναδείχτηκε και στη χτεσινή περιοδεία του υποψήφιου στη Β' Αθήνας βουλευτή του ΚΚΕ, Τάκη Σινιόρου, στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

Ο Τ. Σινιόρος, που είναι επίκουρος καθηγητής στο ΤΕΙ Πειραιά, μιλώντας στους καθηγητές σχολείων της Γκράβας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα της εκπαίδευσης και της πολιτικές κατευθύνσεις που προωθούνται εκεί. «Βλέπετε ότι η δουλιά σας από λειτούργημα μετατρέπεται σε μια απλή διαδικασία παροχής κατάρτισης», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «ο στόχος τους που αναγράφεται και στους νόμους είναι η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού φθηνού εργατικού δυναμικού. Και αυτό το σκηνικό δε στήνεται μόνο στην παιδεία. Εχει να κάνει με τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και απλώνεται σ' όλους τους τομείς της ζωής».

Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρθηκε, επίσης, στις διευκολύνσεις που προσφέρει απλόχερα η κυβέρνηση στα ΝΑΤΟικά στρατεύματα, για να συνεχίσουν και να εντείνουν την επέμβαση στη γειτονική Γιουγκοσλαβία, υπογραμμίζοντας ότι «ο ελληνικός στρατός που βρίσκεται εκεί, έχει αναλάβει το ρόλο στρατού κατοχής». Απέναντι σ' όλα αυτά κάλεσε τους καθηγητές να δυναμώσουν την αντίσταση, γιατί όπως τόνισε «το αντίπαλο δέος υπάρχει και είσαστε εσείς».

«Τάζουνε θέσεις και βόλεμα, το ρουσφέτι οργιάζει κι όλα αυτά τα κάνουνε, για να κρατάνε τον κόσμο εγκλωβισμένο», είπε ένας καθηγητής στον Τ. Σινιόρο, εκφράζοντας την αγανάκτησή του γι' αυτή την τακτική των δυο μεγάλων κομμάτων. «Εχεις δίκιο και αυτά που λέμε εδώ χρειάζεται να τα συζητήσεις και στον κύκλο σου, να γίνουμε περισσότεροι και να μεγαλώσει η αντίσταση».

Στο 40ό Λύκειο της Γκράβας, όταν ο Τ. Σινιόρος ζήτησε από τη διευθύντρια Κα Καπρανίδου να κουβεντιάσει με τους καθηγητές την ώρα του διαλείμματος, αλλά εκείνη το αρνήθηκε επικαλούμενη μια νεκραναστημένη Υπουργική Απόφαση του 1985, που απαγορεύει κάθε είδους πολιτική συζήτηση στο χώρο του σχολείου(!!). Παρά τις απαγορεύσεις της διευθύντριας, όμως, οι καθηγητές άκουσαν τον υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ, που τόνισε ότι «αυτή την περίοδο επιχειρείται μια προσπάθεια συσκότισης. Σ' αυτήν εντάσσεται και η συγκεκριμένη εγκύκλιος», που στρέφεται σαφέστατα κατά του δικαιώματος της ελευθερίας έκφρασης και διακίνησης ιδεών.

«Είμαι σίγουρος ότι μέσα σας πιστεύετε αυτά που λέει το ΚΚΕ. Δείξτε το και στις εκλογές», είπε κλείνοντας ο Τ. Σινιόρος και κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν το ΚΚΕ, να το βοηθήσουν να ορθώσει ακόμα περισσότερο το ανάστημά του, γιατί όπως είπε «αυτό που υπόσχεται το ΚΚΕ είναι ότι στις 10 Απρίλη θα είναι μαζί σας στους αγώνες σας, είτε το ψηφίσετε είτε όχι. Με το δυνάμωμα του ΚΚΕ και του λαϊκού μετώπου, το σίγουρο είναι ότι θα δυναμώσουν και οι δικοί σας αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ