Τρίτη 28 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Γόνιμος πολιτικός διάλογος από σπίτι σε σπίτι

Συζητήσεις σε φιλικά σπίτια στη Νέα Σμύρνη, στην Αμφιθέα, στο Π. Φάληρο και τελευταία στο Θυμάρι, πέρα από το Λαγονήσι, πραγματοποίησε αυτές τις μέρες ο υποψήφιος βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Γιώργος Τσαπόγας.

Σε συντροφιές κοινωνικού χαρακτήρα, ανάμεσα σε φίλους, παλιούς συναγωνιστές, γείτονες, «ομόδοξους και... ετερόδοξους» συζητήθηκαν τρέχοντα προβλήματα που συνδέονται με τις εκλογές και τη μετεκλογική πορεία.

Η ανεργία, στο πρόσωπο των νέων ανθρώπων και το σκοτεινό μέλλον που τους επιφυλάσσεται, αποτέλεσε ένα από τα βασικά αντικείμενα αυτών των συζητήσεων, όπως και το θέμα των αυξανόμενων αναγκών και υποχρεώσεων. Στο Φάληρο τονίστηκε πως μόνο η εξυπηρέτηση των λογαριασμών νερού, φωτισμού, τηλεφώνου και εισιτηρίων των συγκοινωνιών αφαιρεί σημαντικό μέρος του, περιορισμένου άλλωστε, οικογενειακού προϋπολογισμού.

Ενα άλλο θέμα που απασχόλησε κατά τις συζητήσεις «από σπίτι σε σπίτι» σε μια παρέα στην Αμφιθέα, ήταν αυτό της εκπαίδευσης και των αυξανόμενων οικονομικών απαιτήσεων που τη συνοδεύουν, συμπεριλαμβανομένης της θεσπισμένης και παγιοποιημένης εκ των πραγμάτων φροντιστηριακής συνδρομής, σε αντίθεση με όσα επαγγέλλεται η «εκπαιδευτική μεταρρύθμιση».

Αγνωστοι συνομιλητές κατέθεσαν την αγωνία τους, γιατί αδυνατώντας να αντιστοιχίσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις και τις ανάγκες, προς τις περιορισμένες δυνατότητές τους κατέφυγαν στην παγίδα των πιστωτικών «διευκολύνσεων» και στη συσσώρευση χρεών. Αλλοι ομολόγησαν ότι παρασύρθηκαν από την καλλιεργηθείσα ευφορία του Χρηματιστηρίου και έχασαν και αυτά τα ψίχουλα περιουσιακών στοιχείων που ήταν απαραίτητα για την αντιμετώπιση ζωτικών αναγκών της καθημερινότητας.

Ακόμη και συντηρητικοί άνθρωποι - από παράδοση ή και από αυτονόητες εξαρτήσεις - αναγνωρίζουν, κατά τις συζητήσεις αυτές «από σπίτι σε σπίτι και πρόσωπο με πρόσωπο», την καθαρότητα των θέσεων του ΚΚΕ, σε αντιπαραβολή με τις νόθες υποσχέσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο ερώτημα: - Ποιον θα ψηφίσετε λοιπόν; ομολογείται έντονος προβληματισμός, που οδηγεί ορισμένους στην επιλογή των κατευθύνσεων του ΚΚΕ και του Μετώπου λαϊκών δυνάμεων, ενώ καταθέτουν και την υπογραφή τους στο κείμενο της Πανελλαδικής Επιτροπής Στήριξης του Κόμματος.

Οι συζητήσεις «από σπίτι σε σπίτι», ως πρακτική του προεκλογικού αγώνα, παίρνει τη μορφή «σπειροειδούς υποδείγματος» για την αναπαραγωγή του στο επίπεδο της γειτονιάς στις λίγες μέρες που απομένουν, ως την ψηφοφορία. Και αποτελούν οι συντροφιές αυτές πολιτικού διαλόγου με το ΚΚΕ και τους υποψήφιους βουλευτές του, ένα πολύτιμο κύτταρο για το παρόν και το μέλλον των εξελίξεων που προοιωνίζεται η ΟΝΕ και μετά ΟΝΕ πορεία της ευρωπαϊκής και της παγκοσμιοποιημένης αγριότητας του καπιταλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ