Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Το νέο «τρικ»

Μετά τους θεατρινισμούς περί... σταυροφορίας για τη δήθεν πάταξη της ακρίβειας και των κερδοσκόπων. Μετά από επιδείξεις πολλών κυβικών κοινωνικής ευαισθησίας σε πλανόδιους τύπου «σύζυγος ΕΑΜίτη», ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κ. Κουλούρης «ξαναχτύπησε». Αυτή τη φορά βρήκε νέο τρόπο να αποπροσανατολίσει τους καταναλωτές από την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια που παραμένουν στο απυρόβλητο. Και δε θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού στην πραγματικότητα, δίκιο έχει ο άνθρωπος που το ξεκαθάρισε εξ αρχής, στο πλαίσιο της ασκούμενης πολιτικής «η κερδοσκοπία δεν μπορεί να προσδιοριστεί».

Τώρα, το νέο επικοινωνιακό τρικ του κυρίου υφυπουργού λέγεται «μαφία λαϊκών αγορών». Το σκηνικό άρχισε να το στήνει από προχτές, όταν έκανε λόγο, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, περί «οπλοφορούντων πωλητών στις λαϊκές». Το συνέχισε χτες με δηλώσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι περί τραμπουκισμών και «κορόνες» για μέτρα εξυγίανσης της συγκεκριμένης αγοράς. Το διάνθισε, μάλιστα, με μια προσπάθεια προσωπικής εξιλέωσης ότι... κάτι έχει πάρει το αυτί του για επόπτες του υπουργείου που χρηματίζονται, αλλά δεν του έχει «προκύψει» μέχρι τώρα.

Εμείς δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε τις «αποκαλύψεις» που με τόσο πάθος έκανε ο Κ. Κουλούρης. Δεν μπορούμε όμως να αποσιωπήσουμε αυτό που με ανάλογη σπουδή ο κύριος υφυπουργός «κάνει γαργάρα». Οτι δηλαδή ο τρόπος λειτουργίας της αγοράς -στην προκειμένη των λαϊκών αγορών - στηρίζεται και αναπτύσσεται στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Και οι κάθε λογής «μαφίες» που τυχόν δραστηριοποιούνται σε οποιοδήποτε χώρο είναι γέννημα - θρέμμα αυτής της πολιτικής, που με απόλυτη ευλάβεια εφαρμόζει και διευρύνει ο ίδιος και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί.


Μ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ