Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
Στα χέρια των εργαζομένων οι αγώνες

Οξεία κριτική για τη στάση που κρατούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της «Πρωτοβουλίας Υγειονομικών» (στηρίζεται από τον ΣΥΝ), τόσο στο πλαίσιο των αιτημάτων των κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), όσο και στη συμβιβαστική τους τακτική, άσκησαν οι συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), κατά τη χτεσινή σύσκεψη των ΔΣ των σωματείων των νοσοκομείων, που πραγματοποιήθηκε για την οργάνωση της κινητοποίησης των υγειονομικών στις 23 Οκτώβρη.

Τηρώντας στάση εκτόνωσης των κινητοποιήσεων, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Στ. Κουτσιουμπέλης, που ανήκει στην ΠΑΣΚΕ, μίλησε για χαμηλή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που δε βοηθάει στην κλιμάκωση των αγώνων, μετατοπίζοντας, ουσιαστικά, την ευθύνη των κινητοποιήσεων στα σωματεία. Μάλιστα, ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις πρέπει να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να πάει σε διάλογο! Παρ' όλα αυτά, πρότεινε την πραγματοποίηση έως τις 10 Δεκέμβρη 24ωρων και 48ωρων κυλιόμενων κινητοποιήσεων.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η «Πρωτοβουλία Υγειονομικών». Αφού στήριξε το πλαίσιο της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ και εκτίμησε ότι οι κινητοποιήσεις οδεύουν σε φθίνουσα πορεία, πρότεινε και αυτή 24ωρες και 48ωρες απεργίες και περικύκλωση του υπουργείου Οικονομικών! Η στάση δε της παράταξης, περί αποφυγής των εντάσεων και άσκησης κριτικής προς την ηγεσία της Ομοσπονδίας, δίνει άλλοθι στην ΠΑΣΚΕ, συγκαλύπτοντας και ευθύνες της παράταξης για το περιορισμένο πλαίσιο της Ομοσπονδίας και για τη συναινετική τακτική της.

Η ΔΑΚΕ παρείχε και εκείνη με τη σειρά της προστασία στην ΠΑΣΚΕ, καταγγέλλοντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σαν διασπαστικές.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ κατήγγειλαν την τακτική των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Πρωτοβουλίας Υγειονομικών» και κάλεσαν τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την κυρίαρχη πολιτική, ανεξάρτητα απ' το αν προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, να καταδικάσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Τέλος, να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης των αγώνων με στόχους πάλης που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους και στο χαρακτήρα της αντιλαϊκής επίθεσης και να ισχυροποιήσουν τον ταξικό πόλο, το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ