Σάββατο 18 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Π. ΚΟΣΙΩΝΗΣ
Δε χωράει το κέρδος στην Υγεία

«Η υγεία και η ζωή των ανθρώπων δεν μπορεί να μπαίνει στη ζυγαριά του κέρδους. Το ΚΚΕ δε δέχεται την επιχειρηματική δράση στην Υγεία», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Παναγιώτης Κοσιώνης κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο και στις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ Κορίνθου και τόνισε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί με την πολιτική της τις ελλείψεις και τα κενά στο δημόσιο τομέα Υγείας προκειμένου να καλυφθούν με το αζημίωτο από τους ιδιώτες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ διαπίστωσε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει εκρηκτικά προβλήματα εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό σε όλα τα τμήματα και τις ειδικότητες, της υποχρηματοδότησης και της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του.

Η αύξηση των ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο, λόγω της αποδιάρθρωσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της υποβάθμισης των Κέντρων Υγείας στο Νομό Κορινθίας, οι ελλείψεις προσωπικού, υπογράμμισαν οι εργαζόμενοι, οδηγούν σε εντατικοποίηση της εργασίας. Ακόμα, εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού, ο αξονικός τομογράφος δεν αξιοποιείται για εξωτερικούς ασθενείς. Προσλήψεις προσωπικού ζητούν και οι εργαζόμενοι στην αιμοδοσία και οι τραπεζοκόμοι, ενώ νέους χώρους για αποθήκευση και διαμονή του προσωπικού απαιτούν οι εργαζόμενοι στο φαρμακείο, που βρίσκεται κυριολεκτικά στριμωγμένο στα υπόγεια του νοσοκομείου.

«Στο Νοσοκομείο Κορίνθου τα τμήματα λειτουργούν από την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων. Είναι ανάγκη η διεκδίκηση ενός νέου Οργανισμού και η γενναία χρηματοδότησή του από τον κρατικό προϋπολογισμό, με δεδομένα και τα χρέη του προς τρίτους», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΚΚΕ και κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν υπόθεσή τους την προάσπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφτηκε τις διοικητικές υπηρεσίες του ΙΚΑ και μίλησε με τους εργαζόμενους. Και σε αυτή τη συζήτηση κυριάρχησαν η έλλειψη προσωπικού, αφού οι κενές θέσεις βάσει του οργανισμού φτάνουν το 40% και έχουν να γίνουν προσλήψεις εδώ και 15 χρόνια, και η εντατικοποίηση της εργασίας. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν ακόμα το αίτημα για μηχανοργάνωση της υπηρεσίας.

Είναι γνωστή τακτική της κυβέρνησης να δυσφημεί έναν τομέα του δημοσίου όταν ετοιμάζεται να τον παραδώσει στους ιδιώτες και το ίδιο γίνεται τώρα με το ΙΚΑ, υπογράμμισε ο Π. Κοσιώνης. «Η κατάσταση θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη για τους εργαζόμενους, γι' αυτό είναι ανάγκη να αλλάξουν οι συσχετισμοί σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο», επισήμανε, και κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν το ΚΚΕ και με την ψήφο τους στις επερχόμενες εκλογές, ώστε από καλύτερες θέσεις να μπορεί να παλέψει, μαζί με τους εργαζόμενους, για τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ