Τρίτη 21 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Η ΠΑΣΥ εξορμά!

Μεγάλη εξόρμηση στην ύπαιθρο ξεκινάει η ΠΑΣΥ για την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου και την αγωνιστική προετοιμασία της μικρομεσαίας αγροτιάς

Μεγάλη εξόρμηση στα χωριά και τις επαρχίες όλης της χώρας, για την ενημέρωση του αγροτικού κόσμου και την αγωνιστική προετοιμασία της μικρομεσαίας αγροτιάς, ξεκινάει η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ). Αυτό αποφασίστηκε σε πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, που πραγματοποιήθηκε, προχτές Κυριακή, στη Λάρισα, με τη συμμετοχή στελεχών του συνεπούς, αγωνιστικού αγροτικού κινήματος από διάφορες περιοχές της χώρας. Στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, όπου έγινε η σύσκεψη, βρέθηκαν στελέχη της ΠΑΣΥ από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας, από νομούς της Μακεδονίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Ηπείρου, καθώς και από νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου πελάγους.

Η συζήτηση που αναπτύχθηκε στη σύσκεψη στάθηκε στα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία αγροτιά, εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συμφωνία της ΝΔ, και στην ανάγκη ανάπτυξης πιο μαζικών, δυναμικών κι αποτελεσματικών αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Ιδιαίτερος λόγος έγινε για την ανάγκη πολιτικοποίησης του αγώνα της αγροτιάς, συντονισμού των αγροτικών κινητοποιήσεων σε τοπικό, πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και διασφάλισης πλατύτερης και ενεργότερης συμπαράστασης και αλληλεγγύης των άλλων λαϊκών στρωμάτων του χωριού και της πόλης.

Στα πλαίσια της εξόρμησης που αποφασίστηκε, θα γίνονται επισκέψεις και περιοδείες στελεχών της ΠΑΣΥ στην ύπαιθρο, οι οποίοι θα μετέχουν σε συσκέψεις και συνελεύσεις στα χωριά και θα μιλούν σε συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιούνται σε επαρχιακό και νομαρχιακό επίπεδο.

Οι στόχοι της εξόρμησης

Οπως τονίστηκε από τους συνδικαλιστές που πήραν το λόγο στη σύσκεψη, η εξόρμηση στοχεύει:

  • Στη συστηματική και πλήρη ενημέρωση του αγροτικού κόσμου, σχετικά με τα νέα προβλήματα που φέρνει η νέα αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μια αναθεώρηση, που, όπως υπογραμμίστηκε, πλήττει καίρια τα μεσογειακά αγροτικά προϊόντα και ιδιαιτέρως τον καπνό, το βαμβάκι και το λάδι, που αποτελούν τις κύριες καλλιέργειες στην Ελλάδα, με τις οποίες ασχολείται το 75% και πλέον του αγροτικού δυναμικού.
  • Στην αγωνιστική προετοιμασία των αγροτών, για να συμμετάσχουν, μαζικά και δυναμικά, στις νέες κινητοποιήσεις που θα οργανώσει, στο επόμενο διάστημα, το συνεπές αγωνιστικό αγροτικό κίνημα. Οι νέοι αγώνες, που αναμένονται από τις αρχές του νέου έτους, θα στοχεύουν στην ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς, η οποία οδηγείται στο ξεκλήρισμα και στη φτώχεια. Η πάλη θα στοχεύει, ταυτόχρονα, στην ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα αγροτικά προβλήματα, με σκοπό να ξεριζώσει τους φτωχούς αγρότες από τον τόπο τους, για να περάσει η γη τους, η αγροτική παραγωγή και το αγροτικό εισόδημα στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.
  • Στην ανάπτυξη ανοιχτού, πλούσιου και γόνιμου διαλόγου με τους αγρότες και, γενικότερα, τους ανθρώπους που ζουν στην ελληνική ύπαιθρο, για το αγροτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας, το ποιος ευθύνεται γι' αυτό και πώς μπορεί να λυθεί. Στα πλαίσια αυτού του διαλόγου, θα γίνει προσπάθεια ν' αναδειχτούν οι πολιτικές αιτίες δημιουργίας των σημερινών αδιεξόδων και να υποδειχτούν οι πολιτικοί ένοχοι για την κατάσταση που επικρατεί, σήμερα, στην ελληνική περιφέρεια. Κι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς σε λίγο καιρό οι αγρότες θα κληθούν να «μιλήσουν» στις κάλπες.
  • Στην προβολή και την εκλαΐκευση των θέσεων και των προτάσεων της ΠΑΣΥ για την εφαρμογή μιας άλλης αγροτικής πολιτικής, η οποία θα βρίσκεται στον αντίποδα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς και θα αναπτύσσει την αγροτική οικονομία προς όφελος του λαού μας και της χώρας μας.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανασύνταξη του κινήματος (2009-02-13 00:00:00.0)
Κλιμάκωση των αγώνων από βδομάδα (2007-02-13 00:00:00.0)
Στον αγώνα με προοπτική! (2007-02-08 00:00:00.0)
Αγώνας ενάντια στη νέα ΚΑΠ! (2007-01-04 00:00:00.0)
Παναγροτική κινητοποίηση! (2005-01-13 00:00:00.0)
Αντισταθείτε στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς (2003-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ