Τρίτη 21 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΥΣΤΡΙΑ
Αντιναζιστική εκδήλωση

Ομάδες μαθητών της περιοχής Φέλντμπαχ της Ανατολικής Στυρίας κάλεσαν για το Σάββατο 18 Οκτώβρη σε αντιναζιστική εκδήλωση στην Κοινότητα του Ρίγκερσμπουργκ. Η εκδήλωση υποστηρίχτηκε από τη Σοσιαλιστική Νεολαία της περιοχής, τους Πράσινους και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Αυστρίας.

Στην τουριστική περιοχή Ρίγκερσμπουργκ ανακοινώθηκε η σύγκληση - από τις 17 μέχρι 19 Οκτώβρη - της 38ης Πολιτικής Ακαδημίας του AFP (Εργασιακός Σύνδεσμος για Δημοκρατική Πολιτική). Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Χόλγκερ Απφελ.

Τι κρύβεται πίσω από τον AFP και ποιος είναι ο Χόλγκερ Απφελ;

Ο AFP είναι μια οργάνωση με κέντρο βάρους την ιδεολογική - εκπολιτιστική δουλιά με σαφέστατη ακροδεξιά κατεύθυνση! Οργανώνει διαλέξεις και σεμινάρια με θέμα, όπως «Πόσο γερμανική είναι η Αυστρία», «Ανατολική Πρωσία - γερμανική χώρα σε ξένα χέρια» κλπ. Διαδίδει δημοσιεύσεις προβολής και επιβολής της ιδεολογίας του 3ου Ράιχ, όπως «Στοπ στους αλλοδαπούς», «Αθώωση για τον Χίτλερ» κ.ά.

Ο Χόλγκερ Απφελ, ήδη, από μαθητής εργάζεται στο Σύνδεσμο Φοιτητών της Σιλεσίας, όπου γνωρίζεται με στελέχη του Εθνικοδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας NPD (διαβάζετε: Νεοναζιστικού Κόμματος Γερμανίας). Αυτό καθόρισε αποφασιστικά την επαγγελματική και ιδεολογικοπολιτική του εξέλιξη.

Από εκδότης γίνεται διευθυντής του νεοναζιστικού εκδοτικού «Deutsche Stimme» (Γερμανική Φωνή) και από πρόεδρος του Νεοναζιστικού Κόμματος του Χίλντεσχαϊμ, περνώντας τα διάφορα σκαλοπάτια της κομματικής ιεραρχίας του NPD, έφτασε στη θέση του αντιπροέδρου του νεοναζιστικού κόμματος.

Η εκδήλωση που έγινε στο Ρίγκερσμπουργκ, για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, πλαισιώθηκε από πολυάριθμους κατοίκους του τόπου και της περιοχής, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νεαρούς μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους. Ηταν δυναμική και διαρκής και καλούσε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες να εγκαταλείψουν την περιοχή και την Αυστρία.

Στην εκδήλωση πήρε μέρος ο δήμαρχος του Λαϊκού (δεξιού) Κόμματος του πλησιέστερου δήμου - μαζί με άλλους πολιτικούς παράγοντες των οργανώσεων και κομμάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση - και εξέφρασε τη λύπη του, που οι Αρχές του Ρίγκερσμπουργκ επέτρεψαν στους νεοναζί να συνεδριάσουν εκεί και τους κάλεσε να σκεφτούν ότι αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στον τόπο.


Θανάσης ΒΟΥΛΓΑΡΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ