Τετάρτη 22 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΥΚΚΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ
Γιορτή μίσους από τους «νικητές του πολέμου»

Καταδικάζει, με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ

Χουντοβασιλικοί και γερμανοτσολιάδες μαζί με κληρικούς και βουλευτές της ΝΔ και τους εκλεκτούς της στην Αυτοδιοίκηση πρωτοστάτησαν στη φετινή γιορτή μίσους που διοργάνωσαν στο χωριό Κούκκος του Δήμου Κορινού Πιερίας οι τοπικές οργανώσεις «ΕΟΕΑ», «ΕΔΕΣ - Ναπολέων Ζέρβας», «ΠΑΟ» και «ΕΕΣ 1941 - 1944».

Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή, στο χωριό Κούκκος όπου αμέσως μετά την αποχώρηση των Γερμανών κατακτητών, οι γερμανοντυμένοι της περιοχής συνέχισαν να πολεμούν κατά των ανταρτών του ΕΛΑΣ και έχασαν τη μάχη.

Λόγω της βροχής πραγματοποιήθηκε μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Κούκκο, αντί να γίνει στο χώρο του μνημείου του μίσους που έχουν στήσει οι εθνοκάπηλοι - αντικομμουνιστές. Πήραν όμως απάντηση από τους ίδιους τους πολίτες που ενώ πήγαν στην εκκλησία για την κυριακάτικη λειτουργία βρέθηκαν να συμμετέχουν άθελά τους σε μια αντικομμουνιστική υστερία. Δύο γυναίκες αντέδρασαν εντονότερα στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα του κεντρικού ομιλητή Δημήτρη Καψάλα και έστειλαν για μαθήματα ιστορίας τους ακροδεξιούς πολιτευτές.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της ΝΔ και βουλευτής Πιερίας Γ. Κωνσταντόπουλος καθώς και ο συνάδελφός του αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης της ΝΔ και βουλευτής Ε. Πολύζος, υπερασπίστηκαν το παραλήρημα μίσους του Δ. Καψάλα (δημοσιογράφος - Οικονομολόγος) που μεταξύ άλλων δήλωσε με έπαρση: «Εμείς είμαστε οι νικητές του πολέμου» και πως οι κομμουνιστές ήταν ξενοκίνητοι και πολεμούσαν εναντίον της πατρίδας τους.

Αμέσως μετά, στο μνημείο του μίσους κατέθεσαν στεφάνια, παρουσία της μερίδας του κόσμου που δεν αποχώρησε από την εκκλησία, οι βουλευτές της ΝΔ, εκπρόσωποι του Νομάρχη Πιερίας Γ. Παπαστεργίου, του Δημάρχου Κορινού κ. Δημητρίου, της ΝΔ Πιερίας και άλλοι βασιλόφρονες και απόστρατοι αξιωματικοί.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Πιερίας του ΚΚΕ, καταδικάζει την παρουσία και την κάλυψη που έδωσαν για άλλη μια φορά οι βουλευτές της ΝΔ σ' αυτό το εμετικό παραλήρημα. «Ο ελληνικός λαός αποδοκιμάζει και δε συμμετέχει σ' αυτές τις γιορτές. Το ΚΚΕ χαιρετίζει ως δείγμα πολιτικής υγείας την αντίδραση των γυναικών στην εκκλησία του Κούκκου», σημειώνει και καλεί κάθε καλόπιστο Ελληνα, κάθε πατριώτη της Πιερίας καθώς και τους μαζικούς φορείς να αντιδράσουν και να καταδικάσουν τέτοιες εκδηλώσεις και όσους τις στηρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ