Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συνεχίζουν απεργιακά

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού, σαν απάντηση στην αδιαλλαξία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου να πάρει πίσω τις απαράδεκτες διαδικασίες προσλήψεων που έχει εξαγγείλει.

Η γενική συνέλευση του σωματείου των συμβασιούχων αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 29/10 και συγκέντρωση στις 9 πμ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, με αφορμή την εκδίκαση δεκάδων υποθέσεων συναδέλφων τους, οι οποίοι ζητούν την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας για τις συμβάσεις εργασίας. Στις 30/10 θα πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία και θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και των άλλων συμβασιούχων του δημοσίου, με συγκέντρωση στις 11 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή. Τέλος, θα συμμετάσχουν και στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 4/11.

Εξάλλου, συνεχίζονται οι αντιδράσεις στις διαδικασίες προσλήψεων του ΥΠΠΟ. Σε επιστολή του Τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων του ΤΕΙ Αθήνας προς τον υπουργό Πολιτισμού, σημειώνεται μεταξύ άλλων: «Είναι αναμφισβήτητο ότι παρόμοιες πρακτικές, ιδιαιτέρως όταν προέρχονται από τη δημόσια διοίκηση, οδηγούν στην απαξίωση της ελληνικής δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πληγώνουν βάναυσα την αξιοπιστία του ελληνικού κράτους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ