Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ενα κωμικό «ζευγάρι»

Δύο διαφορετικοί άνθρωποι, που έχουν, όμως, κάτι κοινό να μοιραστούν. Την εμπειρία ενός ναυαγισμένου γάμου. Κι επειδή... βαρύ πράγμα η ερημιά... αποφασίζουν να «παντρέψουν» τις μοναξιές τους και να συμβιώσουν κάτω από την ίδια στέγη. Και τότε το πιο παράξενο, το πιο ανατρεπτικό και εκρηκτικά κωμικό ζευγάρι γεννιέται... Είναι «Το παράξενο ζευγάρι» του Νιλ Σάιμον, που ανεβαίνει στις 29 Οκτώβρη, στο θέατρο «Βασιλάκου», με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο - που υπογράφει και τη σκηνοθεσία - και τον Μίμη Χρυσομάλλη.

Ο Οσκαρ είναι αθλητικός συντάκτης σε εφημερίδα της Ν. Υόρκης, όμως αν και καλοπληρωμένος δημοσιογράφος, καταφέρνει πάντα να είναι ακάλυπτος. Η πρώην σύζυγός του περιμένει πάντα καθυστερημένα τη διατροφή και η εφορία την ξεχασμένη δήλωση. Αστατος, σκορποχέρης, ξενύχτης, τσαπατσούλης, ο Οσκαρ είναι ο αντίποδας του φίλου του και συναδέλφου Φέλιξ, που είναι μονογαμικός, σπιτόγατος, προγραμματισμένος, μα πάνω απ' όλα «μετρ» των οικοκυρικών.

Η μετάφραση είναι του Ερρίκου Μπελιέ, τα σκηνικά - κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι φωτισμοί του Νίκου Καβουκίδη και η μουσική επένδυση της Ηλέκτρας Παπακώστα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ