Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Συντονίζουν» το πλιάτσικο

O Αμερικανός υφυπουργός Αμυνας και αρμόδιος για θέματα προστασίας της τεχνολογίας, ο John Shaw, ανήγγειλε τη δημιουργία μιας νέας αμερικανικής υπηρεσίας που θα επιτηρήσει τη «διανομή των συμβάσεων» για την ανοικοδόμηση του Ιράκ. Η νέα υπηρεσία δεν έχει ακόμη όνομα, αλλά έχει βρει τον επικεφαλής της (πρόκειται για τον απόστρατο ναύαρχο Δαβίδ Nash) και κυρίως έχει βρει τη βασική της ενασχόληση: Το... συντονισμό του πλιάτσικου.

Η υπηρεσία, μεταξύ άλλων, θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο συντονισμό της υπεργολαβίας των εργασιών που αναλαμβάνουν στο Ιράκ οι αμερικανικές επιχειρήσεις. Και είναι γνωστό: Οι βασικοί «υπεργολάβοι» για την... ανασυγκρότηση του Ιράκ είναι οι εταιρίες «Bechtel» και «Halliburton» (του αντιπροέδρου Τσένι).

«Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» είπατε; Σωστά. Αλλά δεν είναι κάτι το πρωτότυπο. Στο Ιράκ, άλλωστε, συμβαίνει ό,τι και στα Βαλκάνια, αλλά και όπου αλλού είναι ακροβολισμένοι οι πεζοναύτες της «αυτοκρατορίας». Και οι πολυεθνικές ποτέ δεν το έκρυψαν, άσχετα με τα περί «ανθρωπισμού»: Υπάρχουν φορές που χρειάζονται να στείλουν πρώτα τους στρατιώτες τους ώστε να κάνουν τις δουλιές τους. Οι εμπορικοί τους ντίλερ απλώς ακολουθούν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ