Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΙΑΤΙΣΤΑ
Από την ανεργία στη... φυλακή!

Σε τραγική κατάσταση έχουν περιέλθει οι γουνεργάτες και γουνοποοί της Σιάτιστας, αποτέλεσμα της βαθιάς κρίσης που μαστίζει τον κλάδο της γούνας σε Σιάτιστα και Καστοριά. Σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα προβλήματα, τελευταία αντιμετωπίζουν και τον «υπερβάλλοντα ζήλο» των αστυνομικών αρχών, που με εισαγγελική εντολή προχωρούν σε συλλήψεις βιοπαλαιστών εφαρμόζοντας το νόμο για προσωποκράτηση λόγω χρεών προς το ΤΕΒΕ!

Σε μια εποχή που η ανέχεια και η ανεργία αποτελεί καθημερινό βραχνά της εργατικής οικογένειας, που οι ραγδαίες αναδιαρθρώσεις έχουν οδηγήσει ολόκληρο τον κλάδο στα χέρια 10 μεγάλων βιομηχάνων με το παράλληλο κλείσιμο πάνω από 2.000 μικροεπιχειρήσεων, που άφησαν άνεργους πάνω από 6.000 γουνεργάτες, οι εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές του νομού Κοζάνης επικεντρώνουν την προσοχή τους στις συλλήψεις εργαζόμενων.

«Προφανώς εκτελούν εντολές των πολιτικών τους προϊσταμένων», τονίζει ανακοίνωση της ΚΟ Σιάτιστας του ΚΚΕ, «για εισπρακτική πολιτική, τη στιγμή μάλιστα που το ΣτΕ με δύο αποφάσεις του (2858-2859/2003) όρισε ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί η προσωποκράτηση για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και ΝΠΔΔ.

Παρά την απόφαση της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της ΚΟ Σιάτιστας του ΚΚΕ, «οδηγούνται καθημερινά γουνεργάτες - γουνοποιοί και άνεργοι σε Σιάτιστα και Καστοριά στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων».

Η ΚΟ Σιάτιστας καλεί τους γουνοποιούς και γουνεργάτες να καταδικάσουν αυτήν την πολιτική που οδηγεί στην ερήμωση και μαρασμό της περιοχής και να ενισχύσουν το ΚΚΕ να παλέψει μαζί τους από καλύτερες θέσεις για μια πολιτική ανάπτυξης του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ