Πέμπτη 23 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΤΑΚΗΣ
Επιβάλλουν παντού τη Νέα Τάξη

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο για τις διώξεις φιλειρηνιστών και συνδικαλιστών στην Ελλάδα

Προσπάθεια τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και ανακοπής της ανάπτυξής του χαρακτηρίζει τις διώξεις φιλειρηνιστών και συνδικαλιστών ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατάκης.

Παρεμβαίνοντας σε συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, τόνισε ότι στην Ελλάδα συνεχίζεται «η επιχείρηση ποινικοποίησης της φιλειρηνικής δράσης με τη δίκη στην οποία παραπέμπονται πέντε αγωνιστές της ειρήνης που μαζί με χιλιάδες άλλους εξέφρασαν την αντίθεση του ελληνικού λαού στο βρώμικο, ιμπεριαλιστικό πόλεμο εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού». Επισημαίνοντας ότι μια από τις μορφές αγώνα ήταν και τα μπλόκα σε ΝΑΤΟικές φάλαγγες οχημάτων που συμμετείχαν οι πέντε αγωνιστές της ειρήνης, ο κομμουνιστής ευρωβουλευτής σημείωσε ότι παρά το ότι οι πολίτες αυτοί δικάστηκαν και αθωώθηκαν, οδηγούνται εκ νέου σε δίκη στις 29.10.2003.

Επισήμανε ακόμη ότι πρόσφατα καταδικάστηκαν και στελέχη του ΠΑΜΕ που αντιστάθηκαν στην καταστρατήγηση των εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων, στις επιβαλλόμενες καταδίκες των απεργών, καθώς και στην κήρυξη σχεδόν όλων των απεργιακών κινητοποιήσεων ως παράνομων και καταχρηστικών. Σημειώνοντας ότι παρόμοιες δίκες υπήρξαν και υπάρχουν και εναντίον αγροτών συνδικαλιστών, ο Γ. Πατάκης τόνισε ότι τα παραπάνω συνιστούν «προσπάθεια τρομοκράτησης του λαϊκού κινήματος και ανακοπής της ανάπτυξής του». Παράλληλα, εντάσσονται «στο πλαίσιο της αφαίρεσης των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και επιβολής της νέας τάξης του κεφαλαίου σε όλους τους τομείς».

Πρόσθεσε ότι «τέτοιες ενέργειες πρέπει να καταδικαστούν κατηγορηματικά και να ληφθούν μέτρα για την αποτροπή κάθε προσπάθειας συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η οποία μας επιφυλάσσει ένα ζοφερό μέλλον». Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι σε κάθε περίπτωση τέτοιες ενέργειες θα συναντήσουν «την εντεινόμενη αντίδραση των εργαζομένων και γενικότερα των λαών μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ