Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
«Δε φοβούμαστε τον ακροδεξιό χουλιγκανισμό»

Ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ για τη δολοφονική απόπειρα κατά του ΓΓ του κόμματος και βουλευτή, Ισάμ Μαχούλ

Στην «ακροδεξιά ρατσιστική πολιτική» που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαρόν επιρρίπτει τις ηθικές και πολιτικές ευθύνες για τη διαμόρφωση ενός εξαιρετικά επικίνδυνου κλίματος που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πολιτικές δολοφονίες, το ΚΚ Ισραήλ, το οποίο με ανακοίνωσή του, καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας που έγινε στις 24 του Οκτώβρη, εναντίον του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισραήλ και βουλευτή, Ισάμ Μαχούλ. Το αυτοκίνητο του Ισάμ Μαχούλ ανατινάχτηκε έξω από το σπίτι του, στην πόλη της Χάιφα, και από τύχη και μόνο δε σκοτώθηκε η σύζυγός του που βρισκόταν εκεί. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ανάμεσα στα άλλα:

«Επιρρίπτουμε την ευθύνη για αυτήν την αποτρόπαια απόπειρα δολοφονίας στην ακροδεξιά, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από τα εγκλήματα πολέμου που διαπράττονται καθημερινά στα κατεχόμενα εδάφη. Επιμένουμε στη θέση μας ότι η 37χρονη κατοχή δεν καταστρέφει μόνο τον παλαιστινιακό λαό αλλά και την ισραηλινή κοινωνία και υποσκάπτει τα θεμέλια της δημοκρατίας μας. Η αστυνομία δείχνει εξαιρετική ανοχή για τα αυξανόμενα κρούσματα χουλιγκανισμού της ακροδεξιάς και ρατσισμού των εποίκων.

Η δεξιά κυβέρνηση, που διακυβερνά από τη δολοφονία του Γιτζάκ Ράμπιν μέχρι σήμερα, συνθλίβει τα δικαιώματα των εργαζομένων, προωθεί την απομάκρυνση του αραβικού πληθυσμού από τη γη τους, εγκρίνει νόμους που ενισχύουν το ρατσισμό και περικόπτουν τις δημοκρατικές ελευθερίες. Ετσι, στρώνεται ο δρόμος για περισσότερες πολιτικές δολοφονίες. Οσο περισσότερο αποκαλύπτεται η αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος της ακροδεξιάς... Μοναδικός τρόπος αντίδρασής μας είναι να ενισχυθεί ο αγώνας μας κατά της κατοχής... Δε θα φοβηθούμε τον ακροδεξιό χουλιγκανισμό!!!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ