Παρασκευή 31 Οχτώβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Επιθέσεις και «συμφωνίες»

Τελευταίος ασπασμός από τον μικρό αδερφό του δωδεκάχρονου θύματος του ισραηλινού στρατού

Associated Press

Τελευταίος ασπασμός από τον μικρό αδερφό του δωδεκάχρονου θύματος του ισραηλινού στρατού
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΝΑΜΠΛΟΥΣ.--

Ενας δωδεκάχρονος Παλαιστίνιος έπεσε νεκρός, χτες το πρωί, από ισραηλινά πυρά όταν Ισραηλινοί στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας νεαρών Παλαιστινίων που λιθοβολούσαν τα άρματα μάχης που εισέβαλαν μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό Μπαλάτα κοντά στη Νάμπλους. Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει το συμβάν και ισχυρίστηκε ότι έβαλε, γενικώς, εναντίον των νεαρών, γιατί εκτόξευαν βόμβες μολότοφ που έθεταν σε κίνδυνο τα άρματα μάχης.

Ενώ η κατάσταση παραμένει τεταμένη στα αυτόνομα παλαιστινιακά εδάφη, στη Γενεύη της Ελβετίας, αρχίζουν οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστινίους διανοουμένους και βουλευτές, με αντικείμενο το εναλλακτικό σχέδιο ειρήνευσης, που εκπονήθηκε από εκπροσώπους των δύο πλευρών. Η τελετή υπογραφής του ανεπισήμου «συμφώνου» αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα, τη μέρα που θα συμπληρώνονται 8 χρόνια από τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Γιτζάκ Ράμπιν. Το σχέδιο έχει απορριφθεί ως «επικίνδυνο» από την κυβέρνηση Σαρόν. Χτες, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Σιμόν Πέρες, του οποίου βουλευτές συμμετείχαν στην εκπόνηση του Συμφώνου, επανέλαβε ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια διαλόγου και αποκλιμάκωσης είναι ευπρόσδεκτη», αλλά υποστήριξε ότι «εφόσον έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι ο Οδικός Χάρτης, τον οποίο αποδέχονται όλες οι πλευρές επισήμως, ίσως είναι φρονιμότερο να επιμείνουμε σε αυτό το σχέδιο και να μην αποπροσανατολιζόμαστε».

Τέλος, επί ώρες, χτες, η ισραηλινή Αστυνομία ανέκρινε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σχετικά με το σκάνδαλο χρηματοδότησης της προεκλογικής του εκστρατείας, στο οποίο εμπλέκονται και οι δύο γιοι του. Ο Σαρόν δε ζήτησε δικηγόρο και όπως έγινε γνωστό η ανάκριση θα συνεχιστεί την Κυριακή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ