Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ο άγραφος νόμος της Δύσης»

Ο Κέβιν Κόστνερ σ' ένα κλασικό γουέστερν με φόντο την άγρια Δύση

Δυο καουμπόηδες προσπαθούν να ξεφύγουν από το παρελθόν τους και ο μόνος τόπος στον οποίο μπορούν να είναι πραγματικά ελεύθεροι είναι οι ανοιχτοί ορίζοντες της άγριας Δύσης. Δαμάζονουν κοπάδια ζώων εκεί όπου η φύση είναι ο μοναδικός νόμος - κι έτσι προσπαθούν να αποφεύγουν τη βία. Η ήρεμη ζωή τους θα αλλάξει όταν ο φόβος θα μπει ανάμεσά τους. Πρέπει να αντιμετωπίσουν την τυραννία ενός γαιοκτήμονα και να επιβάλουν την τάξη στην πόλη.

Κλασικό γουέστερν με φόντο το μεγαλοπρεπές τοπίο της στέπας και η ρομαντική εικόνα ενός δυνατού και ήσυχου καουμπόη με την αινιγματική ματιά. Καλογυρισμένο με αρκετές δόσεις ρεαλισμού, δίχως υπερβολές και αδικαιολόγητες καταστάσεις, κρατάει ένα μέτρο χωρίς να χάνει το παραμυθένιο της υπόθεσης και ισορροπεί ανάμεσα στην ποιότητα και την εμπορικότητα. Ο Κέβιν Κόστνερ υποδύεται με πειστικότητα, αλλά δεν κάνει κάτι διαφορετικό απ' αυτό που τον έχουμε συνηθίσει. Η ταινία έχει ενδιαφέρον μέχρι το τέλος και προσφέρεται για δυο ξέγνοιαστες ώρες.

«Open range»: Γουέστερν αμερικανικής παραγωγής 2003. Με τους: Ρόμπερτ Ντιβάλ, Κέβιν Κόστνερ, Ανετ Μπένινγκ, Μάικλ Γκαμπόν κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ