Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

Ο «άξονας» στην Ιστορία...«Γάλλοι και Γερμανοί ξαναγράφουν από κοινό την Ιστορία τους και θα επιχειρήσουν να την (ξανα)διδάξουν στις επερχόμενες γενιές. Πρόκειται για ένα νέο σχολικό εγχειρίδιο Ιστορίας που ετοιμάζεται πυρετωδώς από επιστήμονες των δύο χωρών και θα διδάσκεται από το σχολικό έτος 2005-2006 στα γυμνάσια και λύκεια τόσο της Γαλλίας όσο και της Γερμανίας. Ιδού ο γαλλογερμανικός άξονας στην πράξη, στον τομέα της εκπαίδευσης: τα παιδιά που θα απαρτίζουν τις ηγετικές τάξεις του αύριο πρέπει να είναι απαλλαγμένα από τις μισαλλοδοξίες και τις ενοχές που έχει ενσταλάξει στις ψυχές το αμοιβαίο "πατροπαράδοτο" μίσος Γάλλων και Γερμανών, σφυρηλατημένο σε αλλεπάλληλους πολέμους και αιματοχυσίες αιώνων» («ΒΗΜΑ»).

Για τους χρηματοδότες...«Οι εργολάβοι του ιδιωτικού τομέα που έλαβαν δισεκατομμύρια δολάρια στα συμβόλαια για την ανοικοδόμηση του Ιράκ και του Αφγανιστάν συνεισέφεραν σημαντικά στην προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους και προσέλαβαν πρώην ομοσπονδιακούς αξιωματούχους με καλές διασυνδέσεις στο προσωπικό και στα διοικητικά συμβούλιά τους, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες. Το Κέντρο για τη Δημόσια Ηθική συνδέει εταιρείες με πολιτικές δωροδοκίες, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι δεκάδες εταιρείες που κέρδισαν συμβόλαια προσέφεραν οικονομική στήριξη σε προεκλογικές εκστρατείες των ΗΠΑ, με τον πρόεδρο Μπους να λαμβάνει περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο υποψήφιο από το 1990 - το ποσό υπολογίζεται σε 500.000 δολάρια (428.300 ευρώ)» («ΓΟΥΟΛ ΣΤΡΙΤ ΤΖΟΡΝΑΛ» - «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»).

Στο θεό της βροχής...: «Εκτός ελέγχου μαίνονταν και χθες οι γιγαντιαίες πυρκαγιές που έχουν αποτεφρώσει τεράστιες εκτάσεις στη νότια Καλιφόρνια και έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 20 ανθρώπων, ενώ το έργο των πυροσβεστών αναμένεται να διευκολύνει η προβλεπόμενη αλλαγή στις καιρικές συνθήκες που θα συνοδευτεί από πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις» («ΚΕΡΔΟΣ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ