Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΘΗΡΩΝ
Προβλήματα δημιουργεί η έλλειψη γιατρών

Την κάλυψη των κενών ζήτησε στη Βουλή η Λ. Κανέλλη

Χωρίς κρίσιμες ειδικότητες γιατρών λειτουργεί το νοσοκομείο των Κυθήρων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην περίθαλψή τους.

Το θέμα έφερε στη Βουλή, με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και ο υφυπουργός Υγείας Ε. Νασιώκας στην απάντησή του αναγνώρισε την ύπαρξη των κενών και υποσχέθηκε την κάλυψή τους. Είπε ότι ήδη οι θέσεις δύο διευθυντών είναι ζήτημα ημερών να καλυφθούν, ενώ στο στάδιο της προκήρυξης βρίσκονται και οι υπόλοιπες κενές θέσεις. Ανακοίνωσε δε ότι το υπουργείο μελετάει το ενδεχόμενο στα νησιά εάν δεν υπάρχει κάποια ειδικότητα γιατρού στο νοσοκομείο αυτή να καλύπτεται σε συνεργασία με ιδιώτες της περιοχής. Οσο για το κτίριο του νοσοκομείου που είναι παλιό και μικρό είπε ότι ολοκληρώθηκε η σχετική μελέτη για την κατάστασή του και εκκρεμεί η χορήγηση των πιστώσεων.

Η Λ. Κανέλλη τόνισε ότι ο υφυπουργός με την απάντησή του αναγνώρισε την ύπαρξη των κενών και των ελλείψεων, με κορυφαία την έλλειψη παιδιάτρου, η οποία προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους γονείς του νησιού αλλά και σε όσους το καλοκαίρι παραθερίζουν εκεί. Κατήγγειλε δε ότι οι κάτοικοι του νησιού αναγκάζονται να πηγαίνουν με καράβι στον Πειραιά, προκειμένου να θεωρήσουν τη χορήγηση φαρμάκων από το ΙΚΑ. Για το θέμα πρότεινε να αναλάβει τα χρέη επιθεωρητή του ΙΚΑ ένας γιατρός του νοσοκομείου, προκειμένου να αποφευχθεί η χρονοβόρα και κοστοβόρα μετάβαση στον Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ