Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕΕ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΛΑΥΡΙΟΥ
Και κενά και ακατάλληλα κτίρια

Προβλήματα υποδομής και ελλείψεις εκπαιδευτικών συνθέτουν ζοφερό τοπίο σε ΤΕΕ της Ανατολικής Αττικής, τη στιγμή που η κυβέρνηση μιλά για κοσμογονία στην εκπαίδευση. Παρέμβαση γι' αυτά κάνουν βουλευτές του ΚΚΕ με Ερωτήσεις τους προς τον υπουργό Παιδείας.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι στο 2ο ΤΕΕ Ραφήνας, όπου φοιτούν 325 μαθητές και συστεγάζεται με το 1ο ΤΕΕ, η κατάσταση δύο μήνες περίπου μετά την έναρξη των μαθημάτων, είναι τραγική. Οι βουλευτές μεταφέρουν στον υπουργό Παιδείας τις καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου Διδασκόντων και του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις οποίες λείπουν 21 καθηγητές, χάνονται 467 διδακτικές ώρες την εβδομάδα, στα δε τμήματα αντί για 34-35 ώρες εβδομαδιαίως, γίνονται μαθήματα 12-13 ώρες. Επιπλέον στο συγκεκριμένο ΤΕΕ τα εργαστήρια γίνονται σε παράγκες. Οι βουλευτές Ορ. Κολοζώφ, Αντ. Σκυλλάκος και Λ. Κανέλλη ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει για τον άμεσο διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών για να μπορέσει να λειτουργήσει το ΤΕΕ και πότε θα ολοκληρωθεί η ανέγερση του νέου κτιρίου για τη στέγασή του.

Με άλλη Ερώτηση, οι βουλευτές Αντ. Σκυλλάκος και Λ. Κανέλλη αναφέρονται στο ΤΕΕ του Λαυρίου, που καλύπτει τις περιοχές Αναβύσσου, Κερατέας κ.ά. και μέχρι σήμερα χάνονται 268 διδακτικές ώρες τη βδομάδα, γιατί λείπουν 16 καθηγητές (Φιλόλογος, Θεολόγος, Μαθηματικοί, Φυσικοί, Φυσικής Αγωγής, Αγγλικής Φιλολογίας, Οικονομολόγος, Διοίκησης Επιχειρήσεων και 6 Μηχανολόγοι). Οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν ότι «το σχολείο στεγάζεται σε νοικιασμένο, εντελώς ακατάλληλο, κτίριο, σε άθλιες συνθήκες, που δεν καλύπτει καμία αναγκαία προϋπόθεση για σχολικό κτίριο. Προκειμένου δε οι μαθητές να κάνουν τα εργαστήρια, είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται με υπεραστική συγκοινωνία σε απόσταση 30 χιλιομέτρων στο Κορωπί». Αναφέρουν επίσης ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής προχωρά στην κατάργηση τριών ακόμα τμημάτων του ΤΕΕ, στέλνοντας τους μαθητές στο ΤΕΕ Κορωπίου.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει για τον άμεσο διορισμό 16 εκπαιδευτικών, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους το ΤΕΕ Λαυρίου και για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ