Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απολύσεις στου Βαρβαρέσου

Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι φωνές των εργαζομένων στη Νάουσα για την υπόθεση της «Τρικολάν» και ένας νέος γύρος απολύσεων ξεκίνησε, αυτή τη φορά στη νηματουργία του «Βαρβαρέσου». Με μια λιτή ανακοίνωση το απόγευμα της Πέμπτης, η διοίκηση της επιχείρησης εκδήλωσε στους εργαζόμενους την πρόθεσή της να απαλλαγεί από 20 εργάτες, με το σύστημα της «οικειοθελούς» αποχώρησης, σε μια προσπάθεια να μειώσει ακόμα παραπάνω το κόστος της παραγωγής.

Η απόφαση της εργοδοσίας έπεσε σαν κεραυνός στο εργοστάσιο της Νάουσας, αφού μόλις πριν λίγους μήνες η επιχείρηση διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους ότι δε θα γίνει καμία απόλυση, τάζοντας μάλιστα και αυξήσεις στους μισθούς τους. Στην επιχείρηση απασχολούνται συνολικά περίπου 300 εργαζόμενοι, σε όλους τους τομείς της παραγωγής.

Η αντίδραση των εργαζομένων στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας ήταν άμεση. Με απόφαση του σωματείου τους προχωρούν την Κυριακή σε τετράωρη στάση εργασίας από τις 6 έως τις 10μμ, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο της Νάουσας, προκειμένου να αποφασίσουν για τις παραπέρα αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ