Σάββατο 1 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Ατέρμονος πόλεμος

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΜΠΑΓΚΡΑΜ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ενας Αμερικανός στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων και ένας ένοπλος ομάδας που πιστεύεται ότι ανήκε στους Ταλιμπάν σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε μάχη εκ του συστάδην σε περιοχή της επαρχίας Ορουζγκάν του νότιου Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ που μετέδωσαν χτες το Γαλλικό Πρακτορείο και το «Ασοσιέιτεντ Πρες». Αμερικανικές πηγές αλλά και πρώην Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι επικεφαλής των δυνάμεων που εντείνουν τον εκτεταμένο ανταρτοπόλεμο και τις δολιοφθορές στην περιοχή είναι ο επί των ημερών του μουλά Μοχάμαντ Ομάρ υπουργός Εσωτερικών του Αφγανιστάν, Αμπντούλ Ράζακ.

Επίσης, την Πέμπτη ο ΟΗΕ -- για άλλη μια φορά -- ανέστειλε τις επιχειρήσεις του σε τέσσερις επαρχίες του νότιου Αφγανιστάν, περιλαμβανομένων της Χελμάντ (σημαντικού κέντρου καλλιέργειας παπαρούνας) και της Ορουζγκάν, λόγω των επιθέσεων κατά ζωής εργαζομένων του. Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Καμπούλ, Μανουέλ δε Αλμέιδα ε Σίλβα, είπε ότι στην Κανταχάρ οι εργαζόμενοί του κινούνται με οπλισμένους συνοδούς.

Οι διαρκώς κλιμακούμενες συγκρούσεις στο Αφγανιστάν τους τελευταίους μήνες θέτουν θέμα «άμεσης δράσης» για το ΝΑΤΟ, στελέχη του οποίου έλεγαν αυτήν τη βδομάδα ότι η χώρα αποτελεί «προτεραιότητά τους»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ