Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αλέκος Παπανικολάου
Αλέκος Παπανικολάου
* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συντρόφου και εξαδέλφου μας ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, συμμετέχουμε στην Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, προσφέροντας 100 ευρώ.

Νίκος και Λίτσα Χαρίση

* * *

Φωτ..2

Στη μνήμη του συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και του γιου μου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση προς τιμή των 85 χρόνων του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Φιλαδέλφειας.

Νίτσα Παπανικολάου

* * *

Φωτ.

Στις 18 Οκτώβρη 2003 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής ΒΑΣΙΛΗΣ Σπύρου ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, από το χωριό Κυνηγού Πυλίας. Καταγόταν από αγροτική οικογένεια. Στην ιταλογερμανική κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ του χωριού του και ήταν από τους πρώτους ανταρτοεπονίτες, πολεμώντας για την απελευθέρωση της πατρίδας, στην Πελοπόννησο. Για τη δράση του αυτή φυλακίστηκε και εξορίστηκε.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, μέλος του συνδικάτου κλωστοϋφαντουργών Αθήνας, ανέπτυξε σημαντική δράση ως μέλος του ΚΚΕ, και εκλέχτηκε αντιπρόεδρός του. Παράλληλα υπήρξε τακτικός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη».

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Χολαργού, για την Οικονομική Εξόρμηση.

Δημήτρης και Γεωργία Καραμπάτσου

* * *

Φωτ.

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος αδελφός μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΦΑΚΑΚΟΣ, συνδικαλιστής και στέλεχος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στον Κεφαλά Λακωνίας και σπούδασε μηχανικός στην Αθήνα. Στην Κατοχή, πολύ νωρίς έγινε μέλος του ΚΚΕ και εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Αναδείχτηκε σε σημαντικό στέλεχος στη Λακωνία.

Μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε και κρατήθηκε στις φυλακές της Σπάρτης, αλλά όταν αφέθηκε ελεύθερος, συνεχίστηκαν οι διωγμοί. Αναγκάστηκε να καταφύγει στην Αθήνα και να συνεχίσει τον αγώνα του παράνομος. Πιάστηκε και καταδικάστηκε από έκτακτο Στρατοδικείο σε 15 χρόνια φυλάκιση, που τα πέρασε στις φυλακές του Πειραιά (Βούρλα) και Αίγινας.

Νίκος Παπανικολάου
Νίκος Παπανικολάου
Το 1967, με τη δικτατορία των συνταγματαρχών, συλλαμβάνεται και πάλι και εξορίζεται για 3 χρόνια στο Λακκί της Λέρου.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος συμμετέχει δραστήρια στο συνδικαλιστικό κίνημα, μέσω της ΕΣΑΚ Πειραιά και εκλέγεται επανειλημμένα στο ΔΣ του Σωματείου Μεταλλεργατών Πειραιά.

Αργότερα, ως συνταξιούχος εκλέγεται μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το υποδειγματικό ήθος του, την ανιδιοτέλεια, την ευγένεια του χαρακτήρα του και την πίστη του στην τελική νίκη των ιδανικών του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Λυκότρυπας Μενιδιού, 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση.

Τα αδέρφια του Αργύρης-Ελένη

  • Επίσης στη μνήμη του Παναγιώτη Καλφακάκου και αντί για μνημόσυνο, η κόρη του Καλλιρρόη πρόσφερε 150 ευρώ στο Ασυλο Ανιάτων.

* * *

Φωτ.

Σήμερα 4 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που άφησε την τελευταία πνοή της στον Ευαγγελισμό η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΛΛΗ.

Στη μνήμη της ο σύντροφός της, Αντώνης Μάλλης, προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ναυτεργατών.

* * *

Στη μνήμη των συντρόφων: ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΑ, ΒΑΣΩΣ ΣΕΡΒΟΥ προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση 210 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Εξαρχείων.

Σόλων Βέρας

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΙΩΤΗ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 5 Νοέμβρη 1995, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη», μέσω ΚΟΒ Αρχαίας Ολυμπίας, 50 ευρώ.

Βάσω Στροφύλα-Γεωργούλη


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ

Eurokinissi

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑΣ

Παναγιώτης Καλφακάκος
Παναγιώτης Καλφακάκος

Αγγελική Μάλλη
Αγγελική Μάλλη

Βασίλης Καραμπάτσος
Βασίλης Καραμπάτσος

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ