Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ - ΙΚΑ - ΕΚΑΒ
Απεργίες σήμερα και αύριο

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, καθώς οι εργαζόμενοι είτε συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ είτε συνεχίζουν απεργίες που ξεκίνησαν από χτες.

Χτες ξεκίνησαν 48ωρες απεργίες οι γιατροί και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ. Οι γιατροί του ΙΚΑ διεκδικούν την άμεση ασφάλιση των 5.500 συμβασιούχων γιατρών, που έχουν ασφαλιστεί στο ΤΣΑΥ προ της 31.12.1992, καθώς και αναγνώριση του χρόνου προϋπηρεσίας τους ως συντάξιμου με υπαγωγή στο ειδικό καθεστώς των μόνιμων γιατρών του νόμου 3163/55. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ διεκδικούν την πρόσληψη προσωπικού και οικονομικά αιτήματα.

  • Αποφάσεις για τη συμμετοχή στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ, πήρε και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), όπως και η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Επίσης αποφάσισαν 48ωρη απεργία για τις 20-21 Νοέμβρη 2003 με οικονομικά αιτήματα.
  • Σαρανταοχτάωρη απεργία (48ωρη) ξεκινούν σήμερα και τη συνεχίζουν αύριο οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με κύρια αιτήματα το διπλασιασμό του νοσοκομειακού επιδόματος, προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού και την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Στην Αθήνα προγραμματίζεται συγκέντρωση στις 4.11.2003 στις 11 π.μ. στον πεζόδρομο της Κοραή και στην περιφέρεια συγκεντρώσεις με τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ