Τρίτη 4 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αντιδράσεις για τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς

Επανειλημμένες Ερωτήσεις του ΚΚΕ στη Βουλή

Τις αντιδράσεις εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών εξακολουθούν να προκαλούν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν τόσο από την έλλειψη εκπαιδευτικών, όσο και από τους τρόπους με τους οποίους το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να εξοικονομήσει εκπαιδευτικό προσωπικό. Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στις συμπτύξεις τμημάτων και με αίτημα την κάλυψη των κενών έκαναν χτες μαθητές στην Κόρινθο, ενώ ανάλογη κινητοποίηση έγινε την Παρασκευή στη Σπάρτη. Στο μεταξύ, με τα ίδια αιτήματα σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Λυκείου της Μεγαλόπολης.

Το ΚΚΕ στη Βουλή

Τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Νομού Μαγνησίας αφορά η Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου.

«Χαρακτηριστικά κοινωνικής αναλγησίας παίρνει πλέον η αντικοινωνική και αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, αφού, δύο μήνες σχεδόν μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στο Νομό Μαγνησίας υπάρχουν 70 κενά εκπαιδευτικών στα Δημοτικά Σχολεία.

Παρά τις έως τώρα οχλήσεις του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών και των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων για την έγκαιρη αναπλήρωση των κενών, η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση εκπαιδευτικών, ώστε να λείψουν οι όποιες αρνητικές συνέπειες για τους μαθητές, αλλά και οι γονείς να αισθανθούν ότι τα παιδιά τους δεν είναι δεύτερης κατηγορίας», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Την κατάσταση των σχολείων στο Δήμο Νίκαιας αφορά άλλη Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος, Ορέστης Κολοζώφ και Λιάνα Κανέλλη, προς τον υπουργό Παιδείας Π. Ευθυμίου που σημειώνουν: «Δύο μήνες περίπου μετά την έναρξη των μαθημάτων οι ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές είναι τέτοιες που αναγκάζουν τους μαθητές να διασκορπίζονται σε διάφορα τμήματα, με αποτέλεσμα να μην παρακολουθούν τα μαθήματά τους με κανονικούς ρυθμούς». Συγκεκριμένα, αναφέρονται:

α) Στα Δημοτικά Σχολεία Νίκαιας λείπουν:

- Γυμναστές στο: 9ο, 10ο, 13ο, 18ο και 27ο.

- Μουσικοί στο: 19ο και 18ο.

β) Στα Γυμνάσια:

- Καθηγητές Γερμανικών στο: 4ο, 5ο, 8ο, 10ο και 11ο.

- Καθηγητές Πληροφορικής στο 2ο.

γ) Στα Λύκεια:

- Καθηγητές Φυσικής στο Εσπερινό Λύκειο.

- Καθηγητές Γαλλικών στο: 2ο και 3ο.

- Καθηγητές Πληροφορικής στο 3ο και στο Εσπερινό Λύκειο.

- Καθηγητές Νομικών Επιστημών στο 4ο.

- Καθηγητές Γυμναστικής στο 4ο.

- Καθηγητής Τεχνολόγος στο 4ο.

- Καθηγητής Οικονομολόγος στο Εσπερινό Λύκειο.

«Οπως ο καθένας αβίαστα μπορεί να συμπεράνει οι ελλείψεις αυτές μόνο σύμφωνες δεν είναι με την ειδυλλιακή εικόνα που προσπαθεί να εμφανίσει το υπουργείο για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα σχολεία. Εκτός κι αν ο Δήμος της Νίκαιας αποτελεί, σκόπιμα ή όχι, εξαίρεση», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Και καταλήγουν: «Οι γονείς είναι ανάστατοι και η Δημοτική Αρχή έχει στείλει εδώ και μέρες επιστολή στον κ. υπουργό όπου του ζητά συνάντηση, χωρίς όμως να έχει πάρει καμιά απάντηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ