Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φωτογραφίες - Σχόλια κινηματογράφου

«Η φανερή γοητεία και η κρυφή συγκίνηση του κινηματογράφου - Δώδεκα σκηνοθέτες και το έργο τους», τιτλοφορείται το βιβλίο που κυκλοφόρησαν οι εκδόσεις «Φωτοχώρος». Συγγραφέας, ο γνωστός θεωρητικός της φωτογραφίας Πλάτων Ριβέλλης. Το βιβλίο περιλαμβάνει στοιχεία και σχόλια για δώδεκα μεγάλους σκηνοθέτες και εκατόν ογδόντα ταινίες τους. Ανάμεσά τους οι: Μ. Αντονιόνι, Ι. Μπέργκμαν, Φ. Φελίνι, Π. Παζολίνι, Α. Ταρκόφσκι, Λ. Βισκόντι κ.ά.

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, η έκδοση δίνει πληροφορίες, αλλά και την προσωπική άποψη του συγγραφέα για τους σκηνοθέτες που αγαπάει, με την ελπίδα πως «η ματιά του θεατή μπορεί να βοηθήσει την ανάγνωση των ταινιών τους και το διάλογο για το έργο τους». Σε κάθε σκηνοθέτη αφιερώνεται εισαγωγικό κείμενο, για τη ζωή και το σύνολο του έργου του. Ακολουθεί λεπτομερής φιλμογραφία και σχόλια για τις ταινίες του.

Σημειώνουμε ότι από σήμερα το θεωρητικό σκέλος του «Εισαγωγικού σεμιναρίου καλλιτεχνικής φωτογραφίας», το οποίο παρέδιδε ο Πλ. Ριβέλλης από το 1988 στο «Φωτογραφικό Κύκλο», θα παραδίδεται κάθε Τετάρτη στο μικρό αμφιθέατρο του Μουσείου (Κουμπάρη 1), εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ