Τετάρτη 5 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΡΙΟΥ - ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ
Στο πλευρό τους και οι εργάτες της Πάτρας

Αταλάντευτα στους καταπέλτες παραμένουν οι ναυτεργάτες της πορθμειακής γραμμής Ρίου - Αντιρρίου, που συνεχίζουν σήμερα, για έβδομο 24ωρο, το σκληρό απεργιακό τους αγώνα ενάντια στην αντιναυτεργατική πολιτική που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη σύμπραξη και της ΝΔ. Η απεργία των ναυτεργατών έχει γίνει πλέον υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης της Πάτρας, ενώ τη συμπαράταξή τους με τους απεργούς εκδηλώνουν καθημερινά συνδικάτα από όλη τη χώρα. Χτες το απόγευμα η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Πάτρας διοργάνωσε μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης για τους ναυτεργάτες του πορθμείου. Επίσης χτες η διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων στη γέφυρα του Ρίου ανακοίνωσε ότι οι εργάτες είναι έτοιμοι για 24ωρη απεργία συμπαράστασης στους ναυτεργάτες. Μέρος του βάρους αυτού του απεργιακού αγώνα έχουν σηκώσει τα ταξικά ναυτεργατικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, καθώς ήταν αυτά που τον προετοίμασαν και συμβάλλουν καθοριστικά στον αγωνιστικό συντονισμό των ναυτεργατών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Γ. Πασχαλίδης, επιχείρησε χτες να θολώσει τα νερά. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι τα αιτήματα των ναυτεργατών απαιτούν «ειδική αναλογική αναλογιστική μελέτη και επεξεργασία από τις αρμόδιες υπηρεσίες και εφόσον διαπιστωθούν αδικίες, ιδιαίτερα για τους χαμηλοσυνταξιούχους, τότε η θετική ανταπόκριση του υπουργείου θα εκδηλωθεί με στόχο την εξάλειψή τους»! Κοινώς «ζήσε μαύρε μου...».

  • Εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους, αγρότες, συνταξιούχοι, φοιτητές και μαθητές πλημμύρισαν χτες το απόγευμα την πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους ναυτεργάτες, που διοργάνωσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Τη συγκέντρωση χαιρέτισαν ο Στέλιος Ιωαννίδης, εκπρόσωπος των απολυμένων του Πανεπιστημίου Πάτρας, ο Γιώργος Πετρόπουλος, μέλος της διοίκησης του νοσοκομείου «Αγιος Αντρέας» και ο Αλέκος Θανόπουλος εκ μέρους των αγροτών. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αγγελος Κοντογιαννάτος από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη του συντονισμού και της κλιμάκωσης των αγώνων των εργαζομένων, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και κατήγγειλε την υπονομευτική τακτική του Εργατικού Κέντρου Πάτρας. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο ΕΚ Πάτρας. Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς εξέδωσε χτες και το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ