Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Επικίνδυνες αποστολές

Το κυρίως πιάτο της πρεμιέρας στη φετινή Ευρωλίγκα περιλαμβάνει και την αρχή της δράσης για τις άλλες δυο ομάδες από ελληνικής πλευράς που μας εκπροσωπούν στη διοργάνωση και μάλιστα σε δύσκολες αποστολές αφού αγωνίζονται εκτός έδρας.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ηταν το 1995 όταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς πανηγύριζε με τον Αρβιντας Σαμπόνις την κατάκτηση με τη Ρεάλ της Ευρωλίγκα. Οκτώ χρόνια μετά οι δυο τους ανταμώνουν ξανά, αυτή τη φορά όντας σε διαφορετικό στρατόπεδο. Παναθηναϊκός εναντίον Ζαλγκίρις Κάουνας σήμερα (20.40) στην πρεμιέρα των «πρασίνων» για τη φετινή διοργάνωση. Και σίγουρα η Ευρώπη ποτέ δεν άφηνε αδιάφορους τους «πράσινους» και αυτό βέβαια συμβαίνει και φέτος. Εστω και εάν αυτή τη φορά ο Ομπράντοβιτς δείχνει πιο προσγειωμένος από κάθε άλλη φορά σχετικά με τους αρχικούς στόχους του «τριφυλλιού» αφού τουλάχιστον προς το παρόν δεν υπάρχει κουβέντα για φάιναλ φορ. «Πρωταρχική μας επιδίωξη είναι να πάρουμε μια θέση ανάμεσα στις πέντε πρώτες του ομίλου μας ώστε να προκριθούμε στους 16». Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεκινήσει με νίκη και σύμμαχός του σε αυτή την προσπάθεια είναι και η παράδοση, που τον θέλει αήττητο στο Κάουνας.

ΣΛΑΣΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στις παγίδες που κρύβει πάντα η πρεμιέρα τέτοιων διοργανώσεων συνέστησε στους παίκτες του να δείξουν προσοχή ο Λευτέρης Σούμποτιτς αφού η αρχή των αγώνων για τον Ολυμπιακό γίνεται από την Πολωνία. «Η Σλασκ δεν είναι μεγάλη ομάδα, αλλά κάθε χρόνο παίζει καλά και ψάχνει το βήμα παραπάνω. Αν κερδίσουμε και παίξουμε καλά, θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα και στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ