Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο πόρισμα για την υπόθεση Σταθέα

Δόθηκε χτες στη δημοσιότητα το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), σύμφωνα με το οποίο κρίνεται σωστή η απόφαση της εκλιπούσας αναπληρώτριας προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής Ρ. Σταθέα, να ανακαλέσει την απόφαση κατεδάφισης των αυθαίρετων παρεμβάσεων ιδιοκτησίας του Εμμ. Δαμίρη.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ορθά δεν εκτελέστηκε το συγκεκριμένο πρωτόκολλο κατεδάφισης, γιατί «δεν εξεδώθη ορθώς εφόσον υπήρχε τελεσίδικη δικαστική απόφαση αντιθέτου περιεχομένου η οποία εξακολουθούσε να ισχύει» και κρίνει «ορθή και αιτιολογημένη» την απόφαση ανάκλησης της Ρ. Σταθέα.

Το ίδιο πόρισμα επιβεβαιώνει την πολυνομία και τις αντιφάσεις του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπουν την αυθαιρεσία. Μάλιστα, στο πόρισμα παρατίθενται όλα τα έγγραφα και αποφάσεις που έλαβε υπόψη το ΣΕΕΔΔ για να καταλήξει στην απόφασή του. Υπογραμμίζει ακόμα τις επισημάνσεις της Ρ. Σταθέα για τη δυσλειτουργία της υπηρεσίας της, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και του φόρτου εργασίας.

Τέλος, στο πόρισμα προτείνεται ο επαναπροσδιορισμός της οριογραμμής του αιγιαλού στη συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται η ιδιοκτησία του Εμμ. Δαμίρη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ