Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σημερινές πρεμιέρες
«Ρόουζ» στο θέατρο «Χώρα»
«Ρόουζ» στο θέατρο «Χώρα»
  • Στο θέατρο «Χώρα», από σήμερα και για 40 μόνο παραστάσεις, η Αντιγόνη Βαλάκου θα ξαναϋποδυθεί την ομώνυμη ηρωίδα του Μάρτιν Σέρμαν «Ρόουζ», μια επιζήσασα Eβραία που διηγείται τη δική της οδύσσεια. Η σκηνοθεσία είναι του Κοραή Δαμάτη, η μετάφραση της Μιμής Ντενίση, τα σκηνικά - κοστούμια της Δέσποινας Βολίδη και η μουσική επιμέλεια του Ιάκωβου Δρόσου. Οι παραστάσεις στη συνέχεια θα «ταξιδέψουν» στη Θεσσαλονίκη και την Κύπρο.
  • Πρεμιέρα, σήμερα και στο θέατρο «Μουσούρη», με την ανατρεπτική κωμωδία του Τέρι Τζόνσον «Η ξανθιά του Χίτσκοκ», που ανεβαίνει σε μετάφραση Σταμάτη Φασουλή και σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη, μουσική Κωστή Τζανοκωστάκη, σκηνικά Αντώνη Καλογρίδη, κοστούμια Ιφιγένειας Παπαθεοδότου. Παίζουν: Μηνάς Χατζησάββας, Ναταλία Δραγούμη, Νατάσα Καλογρίδη, Αρης Κάντζης και ο Χρήστος Βαλαβανίδης στο ρόλο του Χίτσκοκ. Τρεις ξανθιές θα συναντηθούν σε τρεις διαφορετικές εποχές, το σήμερα, το 1959 και το 1919. Αυτό θα συμβεί με το ταξίδι ενός καθηγητή σημειολογίας σ' ένα νησί του Αιγαίου για να βρει τα κομμάτια μιας ημιτελούς ταινίας του Χίτσκοκ, έχοντας παρέα μια ξανθιά φοιτήτρια.
  • Το έργο της Μαρίας Καρβουνίδου «Τι χρώμα να βάψουμε την αυλή», παρουσιάζει η ομάδα «Μηδέν αρνητικό» από σήμερα, στο θέατρο «Βαφείο», σε σκηνοθεσία της ίδιας της συγγραφέα και μουσική Θοδωρή Ζιούτου. Παίζουν: Γιώτα Αλεξάνδρου, Βασίλης Κουκαλάνι, Κωνσταντίνος Κάρκας, Διογένης Τριανταφυλλίδης, Δήμητρα Κοντού, Μαρία Καρβουνίδου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ