Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΗΚΕΒΕ
«Συναγερμός» για το ωράριο

Προάγγελος της πλήρους απελευθέρωσης κάθε δήθεν προσωρινή διεύρυνση του ωραρίου, προειδοποιεί η παράταξη

«Σήμα κινδύνου» για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εκπέμπει και πάλι η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΗΚΕΒΕ, με αφορμή τη συναίνεση της πλειοψηφίας στη διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας στην πλήρη απελευθέρωσή του την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και τις θέσεις της ΠΑΣΚΜΜΕ για επέκταση ακόμη και του ισχύοντος, εξοντωτικού ωραρίου των 75 περίπου ωρών.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΔΗΚΕΒΕ «προειδοποιεί ότι κάθε διεύρυνση του ωραρίου με όποιο πρόσχημα δε θα είναι ένα δήθεν προσωρινό μέτρο, αλλά σχέδιο συντονισμένης επίθεσης κατά του ωραρίου και δοκιμάζεται στην πράξη η πλήρης απελευθέρωση και η κατάργηση της αργίας της Κυριακής, που ουσιαστικά μας οδηγεί σε μεσαιωνικές καταστάσεις και συνθήκες εργασίας που μας στερούν κάθε κοινωνική δραστηριότητα».

Η παράταξη επισημαίνει ότι «το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι ένα καθαρά ανταγωνιστικό μέσο στα χέρια των μεγάλων επιχειρήσεων» και ότι «η σημερινή κατάσταση των 75 ωρών λειτουργίας που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατά επιταγή των πολυκαταστημάτων και των Σούπερ Μάρκετ, είναι μια από τις βασικές αιτίες που οδηγούν στο περιθώριο και στο μαρασμό τις μικρές επιχειρήσεις. Κάθε επιπλέον επέκταση του ωραρίου θα αυξάνει το κόστος λειτουργίας περισσότερο από τις πωλήσεις, θα επιταχύνει ακόμη πιο πολύ την αναδιανομή της αγοράς σε βάρος των μικρών επιχειρήσεων. Αυτή ακριβώς τη νεοφιλελεύθερη πολιτική θέλουν να καλύψουν οι παρατάξεις ΠΑΣΚΜΜΕ, ΑΣΚΕΒΕ».

«Σε αυτή την εξέλιξη - συνεχίζει - δηλώνουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση, αν και κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε "μαξιμαλιστές" για δεύτερη φορά, όπως και τότε που διεκδικήσαμε την αναστολή εφαρμογής της ΠΟΛ 1115 για τις ανέλεγκτες φορολογικές υποθέσεις της 6ετίας 1993-1998 και την κατάργηση της συνάφειας τριετίας, όταν η ΠΑΣΚΜΜΕ συμφωνούσε με τη ρύθμιση αυτή και δήλωσε ότι ήταν ευεργετική για τις μικρές επιχειρήσεις».

Τέλος, η παράταξη τονίζει πως «το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ΠΑΣΚΜΜΕ και της ΑΣΚΕΒΕ από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του προεδρείου, έθεσαν το θέμα ωραρίου και με τη συμμετοχή της ΔΑΚΜΜΕ καθόρισαν και ευθυγράμμισαν με τον πλέον επίσημο τρόπο τη στάση της ΓΣΕΒΕΕ με τους πιο πάνω σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των μεγαλεμπόρων, σηματοδοτεί τους γενικότερους σκοπούς της πλειοψηφίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει το στημένο «διάλογο» (2007-10-24 00:00:00.0)
Προσηλωμένο στον εγκλωβισμό των ΕΒΕ (2005-09-20 00:00:00.0)
Να μη γίνει το παράνομο συνέδριο (2005-09-10 00:00:00.0)
Μεθοδεύουν νέο νόθο συνέδριο στη ΓΣΕΒΕΕ (2005-08-26 00:00:00.0)
Τοποθέτηση της ΔΗΚΕΒΕ για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα (2005-03-06 00:00:00.0)
Απαράδεκτη η αποδοχή του «ολυμπιακού ωραρίου» (2003-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ