Να καθησυχάσει τους καταναλωτές για το θόρυβο που δημιούργησε πανεπιστημιακή έρευνα από την οποία προκύπτει περιεκτικότητα κλοφέν στα ελληνικά γάλατα, επιχείρησε χτες η πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Η Χρ. Παπανικολάου υποβάθμισε τα αποτελέσματα της σχετικής έρευνας υποστηρίζοντας ότι δεν είναι μετρήσεις που περιλαμβάνονται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Παράλληλα, έδωσε, επίσης, στη δημοσιότητα αποτελέσματα μετρήσεων που έχει κάνει ο ΕΦΕΤ σε συνεργασία με το Δημόκριτο σε δείγματα ελληνικού γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων, καθώς και σε μητρικό γάλα, αυγά, κρέας, κηπευτικά και φρούτα. Σύμφωνα με αυτά ο μέσος όρος της περιεκτικότητας σε διοξίνες είναι κάτω από τα ανώτατα όρια που θέτει ο κανονισμός της ΕΕ.