Παρασκευή 7 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Νέες διώξεις κατά αγροτών

Σε νέες διώξεις εναντίον αγροτών που πήραν μέρος σε κινητοποιήσεις κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της, προχωράει η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα η Αστυνομία του Τυρνάβου έχει καλέσει σε ανάκριση αγρότες της επαρχίας που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν τον Απρίλη του 2002 στην Εθνική Οδό Αθήνας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Γυρτώνης και το Νοέμβρη του 2002, στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο. Σε ανάκριση καλούνται και αγρότες των Φαρσάλων για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στην Κεφάλωση Αλμυρού, τον Απρίλη του 2002.

Σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας επισημαίνει ότι «στόχος και των νέων διώξεων είναι η τρομοκράτηση των αγωνιστών της αγροτιάς, ώστε να σταματήσουν οι αγώνες για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Και υπογραμμίζει: «Ομως, κάνουν λάθος οι κυβερνώντες αν νομίζουν ότι με τις διώξεις θα κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών. Οσο θα υπάρχουν, θα πολλαπλασιάζονται και θα οξύνονται τα αγροτικά προβλήματα, οι αγώνες θα συνεχίζονται. Οι μικρομεσαίοι αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωσή τους, δεν είναι διατεθειμένοι ν' αποδεχτούν, χωρίς αντίσταση, το ξεκλήρισμα από τη γη τους, το πέταγμά τους στην ανεργία, τη ζωή μέσα στη φτώχεια».

Καταλήγοντας σημειώνει: «Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας καλεί τον αγροτικό κόσμο της περιοχής ν' απαντήσει όπως πρέπει στην τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης. Να συσπειρωθεί στο συνεπές, αγωνιστικό αγροτικό κίνημα και να προετοιμάζεται για τους νέους αγώνες που έρχονται. Να βγάλει τα πολιτικά συμπεράσματα που χρειάζεται και να χρησιμοποιήσει την ψήφο του στις επικείμενες εκλογές σαν όπλο για την υπεράσπιση των συμφερόντων του και για την τιμωρία όλων όσοι ευθύνονται για τα προβλήματά του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ