Σάββατο 8 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αναγκαίος ο ταξικός προσανατολισμός

«Με τις πολιτικές των γνωστών πλειοψηφιών στη διοίκηση, το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και το συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης, από αποκούμπι των εργαζόμενων κατάντησε δυνάστης τους», τόνισε στην τοποθέτησή του, ο Βασίλης Ρέβας, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, παρουσιάζοντας τις θέσεις της Εργατικής Ενότητας, στη διάρκεια της χτεσινής δεύτερης μέρας των εργασιών του 28ου Συνεδρίου του ΕΚΘ.

Πολλοί ομιλητές σφυροκόπησαν τη συναινετική πολιτική της πλειοψηφίας της διοίκησης, που στηρίζεται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΤΑΣ (ΣΥΝ), καταδίκασαν τη στάση του συμβιβασμού, και της υποταγής στις πολιτικές της κυβέρνησης - ΕΕ που όπως είπαν, μετέτρεψαν το συνδικαλιστικό κίνημα σε φορέα διαχείρισης της πολιτικής της άρχουσας τάξης.

«Το ζητούμενο γι' αυτό το συνέδριο», τόνισε ο Βασίλης Ρέβας, «είναι να αλλάξει προσανατολισμό το ΕΚΘ σε αγωνιστική κατεύθυνση... Η ιστορία το έχει αποδείξει, η αλλαγή στη συνείδηση δε γίνεται σε θερμοκρασίες καλοριφέρ και κλιματισμού. Γίνεται σε υψηλές θερμοκρασίες κοινωνικών συγκρούσεων και ανατροπών που εσείς -των άλλων παρατάξεων- δεν επιθυμείτε». Και απαντώντας στα καλέσματα «ενότητας» που απευθύνουν οι συνεταίροι του ευρωμονόδρομου, ο Β. Ρέβας υπογράμμισε: «Η ψευτοενότητά σας είναι ενότητα κορυφών. Είναι ενάντια στα συμφέροντα της εργατικής τάξης, είναι κάλπικη, σας την επιστρέφουμε». Παρουσίασε το αγωνιστικό πρόγραμμα της παράταξης που στηρίζει το ΠΑΜΕ και τόνισε ότι αγωνιστικά συσπειρωμένοι μπορούμε να αποσπάσουμε νίκες: «Μια τέτοια προοπτική πρέπει να ανοίγει η ψήφος την Κυριακή, ψήφος στην Εργατική Ενότητα».

Ο Σπύρος Ράλλης, Γ. Γραμματέας της ΠΟΕΕΠ και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στάθηκε στην τοποθέτησή του στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη σήμερα με την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, τη μη εφαρμογή των ΣΣΕ και τις δικαστικές διώξεις ενάντια στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. «Μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ εμείς αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα αυτά με συνεχή αγώνα, δε συμβιβαζόμαστε και δεν υποχωρούμε. Περνάμε στην αντεπίθεση και διεκδικούμε μείωση των ωρών εργασίας χωρίς μείωση των αποδοχών. Ηδη έχουμε σπάσει το 40ωρο στην εταιρία Τσάνταλη και θα το σπάσουμε και σε όλους τους άλλους χώρους με τις βδομαδιάτικες απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουμε αποφασίσει, με τελικό στόχο την καθιέρωση του 35ωρου», είπε.

Οι εργασίες συνεχίζονται και σήμερα με τοποθετήσεις των αντιπροσώπων. Ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή με τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης του ΕΚΘ και των αντιπροσώπων για τη ΓΣΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ