Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συζήτηση με «παλιούς φίλους»

Περιοδεία του Σπύρου Χαλβατζή και του Ανδρέα Ζαζόπουλου στο Κερατσίνι

Ο Σπύρος Χαλβατζής, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά και ο Ανδρέας Ζαζόπουλος δε χρειάστηκαν χτες συστάσεις στους εργαζόμενους στο Δήμο Κερατσινίου. «Τον Σπύρο τον ξέρουμε, όπως ξέρουμε και τον Ανδρέα. Η επίσκεψή τους εδώ δεν είναι προεκλογική. Είναι επίσκεψη φίλων σε φίλους», είπε ένας από τους εργαζόμενους στο γκαράζ στη γραμματέα της Αχτίδας Κερατσινίου που συνόδευσε τους δύο υποψήφιους, μαζί με τη δημοτική σύμβουλο Ελένη Παπαδοπούλου και την πρώην δημοτική σύμβουλο Σοφία Θωμάρεη.

«Τα προβλήματα οξύνονται. Οι δυσκολίες περισσεύουν. Πολλοί είναι αυτοί που λένε: Κάτι πρέπει να αλλάξει. Δεν πάει άλλο», υπογράμμισε ο Σπύρος Χαλβατζής, τονίζοντας ότι στη Λισαβόνα πάρθηκαν αποφάσεις για τη συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, για να πληγούν κατακτήσεις στα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα. «Ετοιμάζουν ένα ζοφερό μέλλον για τους εργαζόμενους», είπε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι αν τελικά καταφέρουν να εφαρμόσουν τις αποφάσεις τους θα εξαρτηθεί από τη δράση του εργατικού και του λαϊκού κινήματος, αλλά και από την άνοδο του ΚΚΕ στις εκλογές της 9ης Απρίλη.

Το συνταξιοδοτικό, ένα από τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, μονοπώλησε σχεδόν τη συζήτηση του Σπύρου Χαλβατζή με τους εργάτες στο γκαράζ του Δήμου Κερατσινίου. «Χρήματα υπάρχουν. Πλούτος υπάρχει. Το ζήτημα είναι ποιος τον καρπούται», επισήμανε ο Σπ. Χαλβατζής, σημειώνοντας ότι ο Μπιλ Γκέιτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο έχει περιουσία 30 τρισεκατομμύρια δραχμές, όσο δηλαδή δύο κρατικοί προϋπολογισμοί της Ελλάδας. Αυτό που χρειάζεται είναι ο τεράστιος πλούτος που έχουν δημιουργήσει με την εργασία τους οι εργαζόμενοι να πηγαίνει σε αυτούς και όχι σε όσους εκμεταλλεύονται τη δουλιά τους, κατέληξε.

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τα λεγόμενα διαφόρων υπουργών περί δημιουργίας 300.000 θέσεων απασχόλησης είπε ότι ψεύδονται ασύστολα και τους διαψεύδει ο ίδιος ο πρωθυπουργός που είπε ότι θα δημιουργηθούν 300.000 ευκαιρίες απασχόλησης και όχι θέσεις εργασίας. Αναφερόμενος εξάλλου στο φιλολαϊκό προσωπείο που έχει φορέσει η ΝΔ είπε ότι είναι πράγματι παράξενο το κόμμα της πλουτοκρατίας να εμφανίζεται υπέρ του λαού, αλλά αυτό είναι το αποτέλεσμα της δεξιάς μετατόπισης του ΠΑΣΟΚ.

«Η ΟΝΕ δεν είναι μονόδρομος. Πάντα το κίνημα βρίσκει δρόμους να προχωρά. Αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ καταφέρουν να εφαρμόσουν τα αντιλαϊκά τους σχέδια θα εξαρτηθεί από την πάλη του λαού. Η συγκρότηση του αντιμονοπωλιακού, αντιιμπεριαλιστικού μετώπου είναι η ελπίδα για να μην στεγνώσουν τα πάντα στον τόπο», κατέληξε ο Σπ. Χαλβατζής.

Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον υποψήφιο βουλευτή στη Β΄ Πειραιά Παναγιώτη Λυκούδη επισκέφθηκε το ΙΚΑ Αμφιάλης και το πολυδύναμο Αστυνομικό Τμήμα όπου μιλώντας με τους αστυνομικούς εξήρε την απόφαση του συνδικαλιστικού τους οργάνου να αρνηθούν να φυλάνε ΝΑΤΟικούς. Επόμενος σταθμός το Α΄ ΚΑΠΗ Κερατσινίου, η διευθύντρια του οποίου κατήγγειλε ότι αν και είναι το πρώτο που εφάρμοσε το πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, σήμερα έχει σταματήσει η χρηματοδότηση του ΚΑΠΗ. Η περιοδεία των υποψηφίων βουλευτών στο Κερατσίνι ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στα Δημοτικά Ιατρεία, την Πολεοδομία και το Δημαρχείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ