Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νίκη του ΚΚΕ, σημαίνει νίκη του λαού και των εργαζομένων

Σαφές και αισιόδοξο μήνυμα έστειλε η προχτεσινή συγκέντρωση στην εργατούπολη της Ελευσίνας

Το μήνυμα ότι στις 9 Απρίλη το ΚΚΕ θα βγει ενισχυμένο και στη Βουλή και στο λαό ώστε να παλέψει από καλύτερη θέση και να αποκρούσει τα αντιλαϊκά σχέδια που ετοιμάζουν τα δύο μεγάλα κόμματα και οι εφεδρείες τους, έστειλαν προχθές εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος στην εργατούπολη της Ελευσίνας, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση που έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Κύριος ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο υποψήφιος βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής Δήμος Κουμπούρης ενώ χαιρέτισαν επίσης οι υποψήφιοι βουλευτές Αντώνης Χοροζάνης, Ελένη Γερασιμίδου και ο Θύμιος Παπανικολάου από την «Κομμουνιστική Ανανέωση», υποψήφιος με το Κόμμα στην Α΄ Αθηνών. Στη συγκέντρωση διαβάστηκε κατάλογος προσωπικοτήτων της περιοχής που δηλώνουν τη συμπαράστασή τους στο ΚΚΕ.

«Και τώρα που γνώρισες την πολιτική που εφάρμοσαν τα δύο μεγάλα κόμματα, τώρα ήρθε η ώρα να ψηφίσεις ΚΚΕ», τόνισε χαρακτηριστικά προς τους συγκεντρωμένους ο Α. Χοροζάνης ανοίγοντας έτσι τη συγκέντρωση. «Ο λαός όταν θέλει, μπορεί ν' αλλάξει την πορεία του τόπου και με την ψήφο του να βάλει το λιθαράκι στη συγκρότηση του λαϊκού μετώπου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οταν μου λένε στο δρόμο, σύντροφοι και αγωνιστές "και εσείς εδώ;" απαντώ "είναι υποχρέωσή μου". Είμαι με το ΚΚΕ γιατί δε μου αρέσουν τα ψέματα, και να "κοιμάμαι". Είμαι με ανθρώπους που αντιστέκονται και αγωνίζονται για τη συγκρότηση ενός λαϊκού μετώπου που χωράμε όλοι όσοι λέμε "δεν πάει άλλο"». Με αυτά τα απλά αλλά χαρακτηριστικά λόγια χαιρέτισε τη συγκέντρωση η Ε. Γερασιμίδου.

Την ανάγκη ρήξης με το μονόδρομο της ΟΝΕ, επισήμανε στον χαιρετισμό του ο Θ. Παπανικολάου και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «τα δύο μεγάλα κόμματα μαλώνουν για το ποιος θα μας πεθάνει καλύτερα. Ο λαός όμως απαιτεί και έχει δικαίωμα για ζωή. Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος απεγκλωβισμού και πυροδότησης λαϊκών αγώνων και άνοιγμα του δρόμου προς τον σοσιαλισμό».


Κάλεσμα ενίσχυσης της μάχης λίγες μέρες πριν τις εκλογές και έντασης του αγώνα, έκανε προς τους συγκεντρωμένους, στην κεντρική ομιλία του ο Δήμος Κουμπούρης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «δίνουμε τη μάχη με πίστη και εμπιστοσύνη στις θέσεις του Κόμματος και έχουμε αισιοδοξία ότι στις 9 Απρίλη θα δυναμώσει η φωνή του ΚΚΕ. Η εκτίμηση αυτή έρχεται μέσα από την καθημερινή δράση των κομμουνιστών και από την απήχηση που έχουν οι θέσεις του στους εργαζόμενους και στο λαό».

Ο υποψήφιος βουλευτής σημείωσε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν σκηνοθετήσει αντιπαράθεση αποπροσανατολισμού του λαού από τα προβλήματα για να κερδίσουν τις ψήφους του. «Για το λαό δεν έχει σημασία ποιος θα γίνει κυβέρνηση. Και οι δύο έχουν στα συρτάρια τους αντιλαϊκά μέτρα που θα τα εφαρμόσουν μετά τις εκλογές. Γι' αυτό όσο πιο αδύναμη κυβέρνηση βγει, τόσο καλύτερα για τα συμφέροντα του λαού. Ο λαός πρέπει να δώσει ψήφο καταδίκης στο δικομματισμό και να ψηφίσει με κριτήριο την ίδια του τη ζωή. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δημιουργήσει το αντίπαλο δέος και θα δυναμώσει το λαϊκό κίνημα για ν' ανοίξει άλλος δρόμος στην εξέλιξη της κοινωνίας. Νίκη του ΚΚΕ σημαίνει νίκη του λαού και των εργαζομένων» κατέληξε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ