Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Δε θα τιμήσει τα θύματα του Φράνκο το Λαϊκό Κόμμα

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) του Ισπανού πρωθυπουργού Χοσέ Μαρία Αθνάρ ανακοίνωσε χτες πως δε θα συμμετάσχει στην τελετή στη μνήμη των θυμάτων της δικτατορίας του Φρανθίσκο Φράνκο, η οποία θα διοργανωθεί στο Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις αρχές Δεκέμβρη. «Η πράξη αυτή δε χαίρει της υποστήριξης του ΡΡ», τόνισε ένας από τους εκπροσώπους του συντηρητικού κόμματος.

Την έκπληξή του εξέφρασε και ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΡΡ, Ιγνάθιο Χιλ Λαθάρο, αφού όπως δήλωσε μια τέτοια εκδήλωση αποτελεί «μία επιστροφή στο παρελθόν, η οποία τίποτε δεν έχει να προσφέρει»! Το «ΡΡ» υποστηρίζει ότι το «θέμα» της φρανκικής δικτατορίας έχει κλείσει με την έγκριση στα τέλη Νοέμβρη 2002 από το σύνολο των Ισπανών βουλευτών της διάταξης που καταδικάζει για πρώτη φορά το φρανκικό καθεστώς.

Σε άλλες πολιτικές εξελίξεις, η κεντρική κυβέρνηση κατέθεσε τελικά χτες μήνυση, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας, ενάντια στο «Σχέδιο Ιμπαρέτσε» της βασκικής κυβέρνησης που προβλέπει περισσότερη αυτονομία για τη Χώρα των Βάσκων. Η Μαδρίτη υποστηρίζει ότι το Σχέδιο παραβιάζει το Σύνταγμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ