Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ
Με τέτοια ειρήνη...

Ελεγχοι στους δρόμους της Καμπούλ

Associated Press

Ελεγχοι στους δρόμους της Καμπούλ
ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Ο απολογισμός της χτεσινής μέρας στο ...«ειρηνικό» Αφγανιστάν, στην επέτειο της πτώσης των Ταλιμπάν: 4 νεκροί και 3 τραυματίες, και η «επανεμφάνιση» του μουλά Μοχάμεντ Ομάρ.

Η έκρηξη βόμβας με τηλεχειρισμό που είχε στόχο όχημα του αμερικανικού στρατού, στην Κουνάρ, στη μεθόριο Αφγανιστάν και Πακιστάν - όπου επικεντρώνονται οι επιχειρήσεις των τελευταίων μηνών - κόστισε χτες τη ζωή τεσσάρων Αφγανών και τον τραυματισμό τριών, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο που προπορευόταν και μετατράπηκε σε άμορφη μάζα, σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών.

Νοτιοδυτικότερα, στο Σπιν Μπολντάκ, άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοποδήλατο παρέδωσαν σε δημοσιογράφους του «Ρόιτερς» μια κασέτα η οποία περιέχει ένα ηχογραφημένο μήνυμα του «ανώτατου ηγέτη» των Ταλιμπάν, μουλά Μοχάμαντ Ομάρ, ακριβώς δύο χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος του. Η ομιλία απευθύνεται στους οπλαρχηγούς που «εγκατέλειψαν τον τζιχάντ», τους οποίους καλεί «να πάρουν και πάλι τα όπλα», με τις συνήθεις επικλήσεις στη θρησκευτική τους πίστη.

Στο μεταξύ, χτες, ο λόρδος Τζορτζ Ρόμπερτσον, γγ του ΝΑΤΟ, επανέλαβε εμμέσως την έκκληση που είχε κάνει για την αποστολή σε μεγαλύτερους αριθμούς στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν: «Το Αφγανιστάν είναι η δική μας προτεραιότητα προς το παρόν», είπε, σχολιάζοντας το ζήτημα της πιθανής αποστολής της Συμμαχίας στο Ιράκ (βλ. άλλες στήλες).

Παράλληλα, από την Καμπούλ γινόταν γνωστό ότι η επίθεση που κόστισε τη ζωή ενός Ρουμάνου λοχία προχτές ήταν έργο κυβερνητικού στρατιώτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ