Παρασκευή 14 Νοέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Αγωνιστικό μέτωπο στις βλέψεις του ΟΛΠ

Ο λαός του Περάματος προτάσσει το δικό του αγωνιστικό μέτωπο απέναντι στον ΟΛΠ, στην κυβέρνηση και τις πολυεθνικές που επιδιώκουν να μετατρέψουν την παραλία της πόλης σε μάντρα εμπορευματοκιβωτίων (κοντέινερ), με ό,τι αυτό σημαίνει και για την τύχη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.

Προχτές το βράδυ με πρωτοβουλία της αγωνιστικής δημοτικής κίνησης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη» έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ευρεία μαζική σύσκεψη με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων και εκπροσώπων κομμάτων από τους οποίους συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Συμμετείχαν σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, τα συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά και Ναυπηγοξυλουργών Ζώνης, σύλλογοι αλιέων, πολιτιστικοί σύλλογοι, εκπρόσωποι του παραρτήματος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών Περάματος, της Κομματικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ, της δημοτικής Ομάδας του ΣΥΝ κ.ά.

Αφορμή για τον αγωνιστικό συντονισμό του λαού του Περάματος αποτέλεσε η επίθεση που εξαπέλυσε ο ΟΛΠ με στόχο να κατασκευάσει στο ανατολικό παραλιακό άκρο της πόλης και συγκεκριμένα στον όμορφο χώρο του Αρμού, τη λεγόμενη τρίτη προβλήτα σταθμού για τα κοντέινερ των πολυεθνικών. Υποβαθμίζοντας παραπέρα το ήδη βεβαρημένο περιβάλλον του Περάματος και απειλώντας ευθέως την ύπαρξη της Ζώνης.

Αποφασίστηκε να συνταχθεί υπόμνημα με τις διεκδικήσεις τους το οποίο θα κληθούν να προσυπογράψουν και όσοι από τους φορείς της πόλης δεν ήταν παρόντες στη σύσκεψη. Την επόμενη βδομάδα να γίνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και, στη συνέχεια αγωνιστική κινητοποίηση στο χώρο του Αρμού για να γκρεμίσουν το τείχος που είχε υψώσει εκεί ο ΟΛΠ κόβοντας την πρόσβαση των Περαματιωτών από τη θάλασσα.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής Ν. Ζώρζος, ο οποίος αρνήθηκε να συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή, αναφέροντας, απλώς, πως ούτε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου συμφωνεί με τα σχέδια του ΟΛΠ. Να σημειωθεί, όμως, ότι το τείχος το ύψωσε ο ΟΛΠ με τη συγκατάθεση του δημάρχου Περάματος Γιάννη Λαγουδάκου, εκλεχτού της ΝΔ.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε καμία επέκταση από τον ΟΛΠ σε βάρος της πόλης μας, θα δώσουμε τη μάχη και για την παραγωγική ανασυγκρότηση της πόλης μας», τόνισε μιλώντας στη σύσκεψη ο επικεφαλής της Κίνησης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη» Γιάννης Πατσιλινάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ