Πέμπτη 30 Μάρτη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Τρομάξτε τους ψηφίζοντας ΚΚΕ!

Κόκκινο μήνυμα εξέπεμψε η προεκλογική συγκέντρωση της Ζακύνθου

Ο Νίκος Σοφιανός
Ο Νίκος Σοφιανός
Μαζική και μαχητική ήταν και η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Αγίου Μάρκου της Ζακύνθου. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, αγρότες, εργαζόμενοι, νέοι έδωσαν υπόσχεση ότι θα στηρίξουν το ενωτικό ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και προσέδωσαν στη συγκέντρωση παλμό και μαχητικότητα, βροντοφωνάζοντας συνθήματα.

Ολοι όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση ήταν άνθρωποι που είχαν συναντηθεί ξανά με τους κομμουνιστές στους δρόμους του αγώνα. Ακούγοντας και πάλι από τους ομιλητές τις προτάσεις και τις θέσεις του Κόμματος δεσμεύτηκαν πως όχι μόνο δε θα παρασυρθούν ξανά από πλαστά διλήμματα και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, αλλά θα διαδώσουν το μήνυμα της ενίσχυσης του ΚΚΕ.

Στους κοινούς αγώνες σφυρηλατήθηκαν οι συνεργασίες

Ο λαός με την ψήφο του στο ΚΚΕ μπορεί να τρομάξει, να ταρακουνήσει τους εκπροσώπους της αντιλαϊκής πολιτικής και τους επίδοξους συνεργάτες τους, τόνισε παίρνοντας το λόγο ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός. Πρόσθεσε πως το ΚΚΕ απευθύνεται στους εργαζόμενους και τους νέους, καλώντας τους να ορθώσουν το ανάστημά τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, στην πολιτική της ΟΝΕ και του ΝΑΤΟ.

Τόνισε πως το αγωνιστικό μήνυμα των κομμουνιστών φτάνει πλατιά στο λαό, προβληματίζει και συσπειρώνει. Οι κομμουνιστές - σημείωσε ο Ν. Σοφιανός - δίνουν και τη μάχη των εκλογών μαζί με τους αγωνιστές, με τους οποίους συναντήθηκαν στα μικρά και μεγάλα αγωνιστικά μέτωπα: των αγροτών, των μαθητών, των εργαζομένων στους αγώνες ενάντια στη «νέα τάξη» που προωθούν τα γεράκια του ΝΑΤΟ.

Αυτές οι συνεργασίες του Κόμματος σφυρηλατήθηκαν στους κοινούς αγώνες, πατάνε γερά στα πόδια τους, εκφράζονται στα ενωτικά ψηφοδέλτια και θα συνεχιστούν και μετεκλογικά στους αγώνες που θα έρθουν. Αυτές οι συνεργασίες αποτελούν τα φύτρα του Λαϊκού Μετώπου που θα συγκροτήσουμε, με στόχο την ανατροπή της πολιτικής των «μονόδρομων» της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Διεκδικώντας μια άλλη εξουσία, αυτή που θα έχει στο κέντρο της το λαό μας. Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις εντυπώσεις της πολιτικής που ασκεί το ΠΑΣΟΚ και φιλοδοξεί να συνεχίσει η ΝΔ, μιας πολιτικής που αυξάνει τα κέρδη μιας χούφτας καπιταλιστών, σωρεύοντας βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Κάλεσε το λαό της Ζακύνθου να τους γυρίσει την πλάτη, χωρίς όμως να στραφεί σε κόμματα που μόνη τους φιλοδοξία είναι να συνδιαχειριστούν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, σπέρνοντας αυταπάτες πως η «αριστερή» συμμετοχή τους θα αλλάξει αυτή την πολιτική σε όφελος των εργαζομένων. Κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν την αντιπολιτευτική τους στάση ενισχύοντας το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που αντιπολιτεύεται μαχητικά, και μέσα στη Βουλή αλλά κυρίως στους δρόμους του αγώνα, αυτή την πολιτική. «Επενδύστε την ψήφο σας», κατέληξε ο ομιλητής. «Στηρίξτε αποφασιστικά το ΚΚΕ γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ πονάει τους εκπροσώπους της "νέας τάξης". Είναι η μόνη αποτελεσματική και χρήσιμη ψήφος».

Αντισταθείτε στην οικουμενική Λερναία Υδρα

«Πολιτεύομαι με το ΚΚΕ. Το τιμάω για τις αρχές και επιλογές του, για την αξία της κάθε ζωής, για την περηφάνια και την αντίσταση που πρέπει να γίνεται σε όσα καταστροφικά μας επιβάλλουν», τόνισε η ποιήτρια και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Μάχη Μουζάκη. Πρόσθεσε πως «η αξία της αντίστασης είναι η σωστή σκέψη και κρίση, το πώς θ' αντιδράσουμε σε μια εποχή αιματορουφήχτρα».

Η Μ. Μουζάκη, απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους, τους κάλεσε να βοηθήσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ, «που χρόνια παλεύει και διώκεται για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του τόπου μας. Οι άλλοι κάθε στιγμή και ώρα μάς εντυπωσιάζουν και μας μπερδεύουν με λόγους πονηρούς και γελοίους. Κάθε λέξη τους έχει το δικό της όπιο να μας αφιονίζει. Πρέπει να αντιπαλέψουμε αυτά τα γελοία επιχειρήματα που πείθουν μερικούς για τη μελλοντική μας ευημερία. Αυτούς τους καταχθόνιους λόγους τους ονομάζω αυτοκρατορικούς γιατί έχουν την ίδια δυσωδία στην πράξη με των αυτοκρατόρων. Πόσο τους μοιάζει η σύγχρονη Οικουμενική Λερναία Υδρα με τ' αμέτρητα κεφάλια και στόματα που καταπίνει και θα καταπίνει τους λαούς!».

Αναφερόμενη στην «παγκοσμιοποίηση», η ποιήτρια τόνισε πως το βαθύτερο νόημα της λέξης δεν είναι τίποτα άλλο παρά το δόλωμα για την εξολόθρευση των μικρών και ανυπεράσπιστων λαών. Τέλος, χαιρετίζοντας τους συγκεντρωμένους, η Μ. Μουζάκη τόνισε: «Αντισταθείτε στην Οικουμενική Λερναία Υδρα που μας καταβροχθίζει τα κομμάτια του πλανήτη μας ανελέητα και θα ξερνάει την απόγνωσή μας, αίμα, τρόμο, αίσχος και μουγκρητό, στη νέα χιλιετία. Αν αγαπάτε τη ζωή και τη σεβόσαστε, ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!».

Γυρίστε τους την πλάτη

Θα γυρίσουν την πλάτη στους σύγχρονους «Μαυρογιαλούρους», που στις εκλογές θυμήθηκαν τον άνεργο, του συνταξιούχο, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο, για να τον κάνουν συνένοχο στη βαρβαρότητα της ΟΝΕ, κάλεσε τους εργαζόμενους ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ Διονύσης Σιγούρος.

Ζήτησε ακόμα από τους Ζακυνθινούς να βάλουν τέρμα στις αυταπάτες, στη μοιρολατρία και τα ψεύτικα διλήμματα. Να ισχυροποιήσουν στις 9 του Απρίλη το ΚΚΕ για μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση σήμερα, για μια λαϊκή εξουσία αύριο. Πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες έχουν κάθε συμφέρον να ενισχύσουν το ΚΚΕ, για να υπάρχει στις 10 του Απρίλη μια ισχυρή δύναμη, που θα αντιπαλεύει μαζί τους τους κάθε απόχρωσης εκφραστές της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρόλοι (2020-10-22 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2012-03-31 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2004-01-30 00:00:00.0)
Η «Λερναία Υδρα » του σκοταδισμού (2000-01-25 00:00:00.0)
Είναι το σήμερα μια "Λερναία Υδρα"; (1995-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ